Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Skullcandys nya hörlurar The Grind testade – habilt ljud för en femhundring

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-04-20 14:45  |  Lästid: 2 minuter
skullcandy_the_grind_1

Digitalt testar Skullcandys nya hörlurar, The Grind, som släpptes i slutet av förra veckan. De hamnar i vad som numera anses vara budgetklassen, runt 500 kronor. The Grind är hurtigt formgivna on ear-hörlurar som sitter mycket bekvämt, känns välbyggda och låter drägligt för sin prislapp.

The Grind är definitivt inte lurarna för dig som precis skaffat ett Tidal HiFi-konto, eller har lite extra höga krav på din musik. Snarare en första större hörlur efter att du kastat bort de vita iPhone-snäckorna eller motsvarande.

Bågen är i metall och såväl dess vaddering som hörselkåpornas är mycket bekväm och följsam, på gränsen till att sitta för löst och sladdrigt när man är ute och rör på sig. De är inte praktiskt ihopfällbara men verkar rätt rustika och har löstagbar sladd så lär inte gå sönder i första taget om du har för vana i stoppa hörlurarna i väskan.

Som brukligt finns en liten knapp utanpå ena kåpan för att ta samtal, pausa och starta musiken men tyvärr saknas volymkontroll.

Man får den ljudkvalitet man betalar för. Om du inte ens har ändrat Spotify-inställning från ”normal” (dålig) till ”extrem” (helt okej) och inte är så kräsen så kommer du vara ungefär lika nöjd med dessa som Urbanears Plattan eller WESC Piston. Vilka du ska välja hänger mest på passform, formgivning och musiksmak.

skullcandy_the_grind_2

The Grind låter inte illa, men de har en lite jobbig ljudknuff i det övre mellanregistret som kan göra lång lyssning lite påfrestande om du företrädesvis tycker om musik med elgitarrer. Diskanten är inte krispig, utan diffus men ändå ganska stark medan bastrycket är godkänt men inte så precist som hos dyrare hörlurar.

Däremot är ljudprofilen ganska väl lämpad för modernt producerad dansmusik som får en liten extra skjuts i sången och melodierna. Till exempel lät Giorgio Moroder feat. Sia bra i kollektivtrafiken, utan att tappa mycket mot dubbelt så dyra hörlurar. Men är du en sådan som skruvar upp volymen för att få mer bastryck i huvudet så bör du tänka på hörseln för framtiden och hellre använda den equalizer som trots allt finns i alla musikprogram och mobiler. Den kan också rätta till The Grinds lite skeva ljudkurva.

Sammantaget ändå ett bra köp, på gränsen till ett kap. Urbanears Plattan ADV är dock bara en knapp hundring dyrare och låter lite bättre, eller för all del den trådlösa versionen av dem som kommer i juni och ska kosta 800 kr. Läs mer om dem här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-24 18:28