Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Skapa ditt eget lilla övervakningssamhälle i hemmet med Canary

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-05-03 09:17  |  Lästid: 2 minuter
canary1_900px

Canary är en ny säkerhetslösning för hemmet, som idag introduceras i Sverige. Den amerikanska startup-firman började med ett crowfunding-projekt och den färdiga produkten har sålts i nordamerika i något år, men nu finns Canary även till försäljning i flera svenska butikskedjor, för 2 150 kronor.

canary4I stället för ett helt system med olika kameror, sensorer och datorer är Canary en enda enhet som ska göra alla moderna ängsliga människor trygga.

Själva prylen är 15 cm hög och väger 400 gram och placeras strategiskt på en hylla eller bänk med översikt över rummet.

Den har inte bara vidvinkelkamera – med mörkerseende, mikrofoner och rörelsedetektor – utan mäter också praktiskt nog luftfuktighet, temperatur samt luftkvalitet.

Du får notifikationer i deras smarphone-app om rörelser upptäckts och kan då kolla direkt vad som sker, eller aktivera ett larm. Ljud och bild spelas in och sparas i Canarys moln med stor säkerhet och 256 bitars kryptering.

Dels kan övervaka konstiga saker som sker i hemmet när du inte är hemma. Kanske spionera på andra familjemedlemmar, övervaka hantverkare eller något annat osoft beteende, men så klart också hålla koll på att eventuella husdjur har det drägligt utan dig. Eller bara checka in då och då från semestern och se att huset står kvar.

Läs mer på Canary.is!

canary2 canary3
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar