Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Sjätte Hitman bekräftat av danska IO

hitman_airport

Hitmans danska skalliga skalle återvänder kanske redan under 2014, men kanske mer troligt 2015. Det fick jag åtminstone intrycket av efter de danska utvecklarna IO Interactives öppna brev till Hitman-fansen i förra veckan.

Annons

Efter utmärkta Hitman: Blood Money från 2006 var det tyst i sex år tills det 2012 faktiskt släpptes ett storsäljande spel i serien, Hitman: Absolution, som emellertid ansågs rejält urvattnat av vissa recensenter och fans av serien. (Jag hade då ett brejk från spelrecenserandet och kan varken bekräfta eller avfärda kritiken.)

Det har sedan dess förekommit snack om att förläggaren och moderbolaget Square Enix egna Montreal-studio skulle ha utvecklat ett kommande Hitman-spel, men de har nu skiftat fokus till utveckling av framtida, mobila Hitman-versioner – vilket låter lagom gäspigt. Men det står alltså klart sedan i fredags att IO Interactive  sköter nästa riktiga Hitman.

Glädjande nyheter för oss som gillat den hårdkokta spelserien om lönnmördaren Agent 47, och tror att danskarna sköter den bäst. I det kommande sjätte spelet, det första till next-gen-konsolerna samt till pc/Windows, kommer vår agent resa runt i världen på jakt efter sitt byte. Spelet bygger enligt meddelandet på en förbättrad version av Glacier 2-spelmotorn och kommer – inte oväntat – bli det största och mest detaljerade spelet hittills, med icke-linjär design och stora öppna kartor. I Contracts-läget kan man själv skapa utmaningar som antas av kompisar eller andra spelare.

Sedan får vi inte veta så mycket mer. Titeln är inte heller klar eller officiell, och det enda bildmaterial som finns att tillgå är dessa konceptbilder. Men bara att det är ett nytt Hitman på gång och att IO jobbar fokuserat med det som topprioritet är nog med goda nyheter just nu.

hitman6_conceptart1

hitman6_conceptart2

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar