Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Sex andra smarta klockor-nyheter i vinter

Med LG G Watch R ville en typisk tekniktillverkare ta fasta på att armbandsuret är lika mycket en statusmarkör och personlig accessoar som ett tidmätnings-instrument – och det är i den riktningen marknaden för smarta klockor måste utvecklas.

Annons

Parallellt med mycket bättre teknik och programvara för att verkligen leverera den intelligens som utlovas.

Jag är skeptisk till smarta klockor som fenomen, och tycker inte någon av dem jag hittills testat riktigt håller vad de lovar.

Om du ändå känner att du måste ha det senaste så är här sex alternativ till den testade LG G Watch R – läs hela artikeln här!

* * *

1. Pebble Steel

pebble_steel

Gammal är äldst i smarta klockor-gamet, och Pebble har med sin nya design charmat Cafés Kjell Häglund, som utnämner den till årets bästa smarta klocka i nya numret av tidningen.

Pris: 2 300 kr.

* * *

2. Moto 360

moto_360

Den Android-klocka som hamnar närmast LG G Watch R, med en ännu större rund skärm. Då Lenovo nyligen köpt Motorolas mobila verksamhet är det lite oklart vad detta innebär för en eventuell svensk lansering, men vi har indikationer på att en det kommer att ske.

* * *

3. Sony Smart Watch 3

sony_smart_watch_3

Något av smartklockornas Swatch i ny utgåva, som nu kör Android Wear och faktiskt är utvecklad i Lund i Sverige. Den är sportig och ännu mer vattentät än LG G Watch R, och finns i flera färger. Ett test av denna klocka är planerat under december.

Pris: 2 400 kr.

* * *

4. Samsung Gear S

samsung_gear_s
En annan fyrkantig variant, som inte använder Android, men har plats för sim-kort och kan användas utan telefonen, vilket också förklarar det högre priset. Läs mer om Gear S och Nike+ här.

Pris: 3 500 kr.

* * *

5. HP MB Chronowing

hp_mb_chronowing

MB står för Michael Bastian och medan designen är mer exklusiv i riktig armbandsur-stil, så saknar den färg- och pekskärm och mer avancerade funktioner.

Pris från 3 820 kr.

* * *

6. Apple Watch

apple_watch

Kommer  i tre olika modeller i början av nästa år. Endast amerikanskt pris är hittills offentliggjort och det startar på 349 dollar för den billigaste modellen. Kanske är det Apple Watch som kan omdefiniera vad en smart klocka innebär.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar