Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Sci-fi, futurism och okända världar i sex nya spel

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-04-22 08:57  |  Lästid: 2 minuter
no_mans_sky_900px

No Man’s Sky är ett av vårens och sommarens allra mest spännande spel – med ett gigantiskt universum att utforska. Men det finns också många andra sätt till futuristisk verklighetsflykt, av både positivt och negativt slag. Häng med i vårt trailersvep denna fredag!

* * *

1. No Man’s Sky

No Man’s Sky är ett omtalat sci-fi-spel, som vi hört talas om då och då i ett par år. Det handlar om att flyga runt i en enorm öppen värld, och då menar vi så gigantisk att inte ens spelmakarna har besökt hela spelet. Dess universum genereras nämligen slumpmässigt av spelet, med 18 kvintiljoner planeter. Kan det bli spelbart och kul ändå? Det lär vi få se då spelet släpps den 21 juni, först till Playstation 4 och PC, med en Xbox One-version som dröjer ett odefinierat tag.

* * *

2. EVE: Valkyrie VR

Dogfights i rymden i virtual reality? Ja tack! Detta spel skickas med gratis till det feta VR-systemet Oculus Rift, som snart ska skeppas till dem som förbeställt – men också kommer till Playstation VR när det systemet väl släpps i oktober. Läs mer om Oculus Rift här!

* * *

3. Stellaris

Nytt strategispel från Paradox, spelföretaget som gett oss klassiker som Europa Universalis och Hearts of Iron. De satsar alltid hårt på att skapa beroendeframkallande, historiskt korrekta spel för alla små skrivbordsgeneraler. I Stellaris är emellertid skådeplatsen rymden! Släpps den 9 maj, till PC/Windows.

* * *

4. Mirror’s Edge Catalyst

Inte rymden men väl en surrealistisk framtidsvision, i denna uppföljare till ett av 2008 års mest originella spel. Idag startar ett betatest, och den 9 juni kommer till sist Mirror’s Edge Catalyst till PC, Playstation 4 och Xbox One – efter ytterligare en försening. Det handlar tydligen om att de behöver ta tid att utvärdera testen av de sociala funktioner som spelet ska innehålla, och som förklaras lite i filmen ovan.

* * *

5. Homefront: The Revolution

Ännu mer dystopi på vår jord, i en alternativ framtid där året är 2029 och USA ockuperats av Korea, som förenats under ledning av Nordkoreas totalitära skräckregim. Den nya trailern beskriver de tre olika typer av områden som finns – gröna, gula och röda – i spelet Philadelphia. Släpps till PC- och Linux-datorer samt till Xbox One och Playstation 4 den 20 maj. Läs mer om Homefront: the Revolution här!

* * *

6. Titanfall 2

Här har vi visserligen bara en teaser för en trailer – en pseudonyhet värd Medierna i P1 möjligen, men det gäller ändå Titanfall! Den 12 juni (i samband med den stora E3-mässan i Los Angeles) får vi se mer av vad uppföljaren till 2014 års mech-succé kommer att visa upp, vad spelet kommer att handla om och förhoppningsvis när det ska släppas.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-26 13:57