Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Samsung visar upp nya jättemobilen Galaxy Note 7

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-08-04 10:10  |  Lästid: 2 minuter

Samsung_Note_7_900px

I Sverige var det ett bra tag sedan Samsung satsade rejält på de stora Note-telefonerna. 5:an såldes inte officiellt här, då marknaden ansågs för marginell, och i nummerserien hoppas nu helt 6:an över för att Note ska komma ikapp de övriga Samsung Galaxy-telefonerna siffermässigt. Så vi går från Galaxy Note 4 till 7. Poff! Och den släpps om en månad…

* * *

Galaxy Note 7 är inte bara en businesstelefon för dem som älskar att anteckna och göra annat viktigt med den medföljande pennan S Pen, som fått smalare spets och bättre tryckkänslighet. Det går nu att anteckna utan att ens sätta igång skärmen. Skärmstorleken är 5,7 tum, med kurvig avfasning liksom på Galaxy Edge, samt specialappar för kanten.

Den har även bra funktioner för privat bruk, till exempel att strömma film med HDR (high dynamic range, det nya modeordet inom tv, film och spel) till dess skärm, och den är kompatibel med Samsung Gear VR-hjälmen. Dessutom är Note 7 också vattentålig, har fingeravtrycksläsare samt ögonigenkänning som gör att du bara genom att titta på telefonen låser upp densamma, eller kan logga in på olika sajter.

Galaxy Note 7 använder senaste Android-systemet Marshmallow och släpps i den 2 september för 8 600 kronor, inklusive 64 gigabytes lagring som kan byggas ut med sd-kort.

Samsung_Galaxy Note7_blue Samsung_Galaxy_Note_7_water
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar