Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Samsung släpper helt sladdlösa träningshörlurarna Gear IconX

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-06-06 18:04  |  Lästid: 2 minuter
Samsung_Gear_IconX_900px

Trådlösa hörlurar är som vi alla vet ofta långt ifrån så trådlösa och lättburna som man skulle önska, då de har olika varianter på sladdar mellan de två öronsnäckorna. Nu kommer Samsung med två separata snäckor, Gear IconX, som gör dig helt sladdfri, och dessutom inte kräver att du tar med dig en musikspelare som en smartphone eller liknande.

De små hörlurarna väger bara 6,3 gram styck, men har ändå inbyggd musikspelare med 4 gigabyte inbyggt minne, vilket sägs räcka till ettusen låtar med genomsnittlig mp3-kvalitet. Byta låt och justera volymen görs med rörelser på hörlurarnas utsida, och att slippa bära på extra prylar eller ha en irriterande slängande sladd kan upplevas som ett stort plus. Om bara passformen är perfekt, men de ska dels säljas i tre färger och med tre olika storlekar på öronpluggarna.

De samlar träningsdata om hur långt och snabbt du springer, mäter pulsen i öronen och beräknar förbrända kalorier. Gear IconX har också röststyrning, men huruvida svenska ingår i de 15 stödda språken saknas det ännu information om.

Priset blir 2 200 kronor när det släpps efter sommaren.

Samsung_Gear_IconX_4 Samsung_Gear_IconX_3 Samsung_Gear_IconX_2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-07 11:26