Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Samsungs udda Serif TV i samarbete med designduon Bouroullec

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-10-27 12:35  |  Lästid: 2 minuter

samsung_serif_tv_stor
Samsung och Bouroullec gör tv inspirerad av ett typsnitts-I. Är du i tv-köpartagen men söker något helt annat än de sedvanliga skrytsamma, kurviga skärmarna i jätteformat med kromade ben och sargar? Då kanske Samsung Serif TV kan vara något för dig.

Den 2 november släpps Samsungs nya tv-möblemang i ett samarbete med designteamet Ronan och Erwan Bouroullec. Samsung Serif TV är tänkt att se ut som ett I från ett serif-typsnitt från sidan, ett udda designgrepp som inte kommer göra denna till en storsäljare utanför gruppen art director på inredningsmagasin.

samsung_serif_tv_1

Om man använder tv:n för att spela upp musik i stället för att just aktivt se på tv, så finns ett diskret gardin- eller ridåliknande gränssnitt för att tv:n ska smälta in i hemmet.

Serif TV kommer att finnas i 24, 32 och 40 tums storlekar och kan stå för sig själva eller på ben. 40-tummaren är en ultra-hdtv medan 32-tummaren är en vanlig hdtv och den minsta ”halv” hd. Alla finns i vitt, de två största även i mörkblått och den minsta i rött.

Priserna blir mellan 700-1 500 euro (motsvarar i dagsläget 6 570-14 070 kr).

samsung_serif_tv_3 samsung_serif_tv_2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-24 18:07