Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Så här bra filmar Nokia Lumia 1020

nokia_lumia_1020

Kommande Nokia Lumia 1020 – som släpps om en dryg vecka – filmar så här bra! Detta är helt ofixat från telefonen i full hd-kvalitet, utan speciella inställningar vid filmtillfället. Att kalla detta för en superkameramobil är ingen överdrift. Den skjuter stillbilder i sanslöst många megapixlar (41 megapixlar som i praktiken blir lite lägre men det förklaras senare), har både xenon-blixt och fotolampa, och levererar inte konstigt nog det bästa videoresultatet av alla telefoner jag testat. Som tillbehör finns skalet som syns ovan, vilket gör det enklare att vara stadig på handen men också har ett standardfäste för kamerastativ.

Annons

Den är också särskilt lämpad för att filma musikevenemang då den grejar mycket hög volym utan märkbar distorsion, bildstabilisator och fokuseringen funkar bevisligen även om man dj:at/druckit gratis hela kvällen och optiken gör att mörka miljöer fångas mycket bättre än med andra jämförbara mobiler jag testat. Se och hör själva!

Motivet råkade bli Royal Southern Brotherhood på restaurangen Peppars 25-årsjubileum i måndags (gammalt stamställe för Cafémedarbetare under 00-talet då redaktionen låg precis bredvid). Ett all-star-band med pigge 65-åringen Cyril Neville från Neville Brothers och Devon Allman i spetsen. Låten, One Way Out, känns säkert igen från Devons farsa Greggs band The Allman Brothers Band (fast först inspelad av Elmore James såklart). Och var om inte annat med i Almost Famous.

Jag återkommer med stillbildstest.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar