Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Robotteknik för barn i alla åldrar med LEGO Mindstorms EV3

lego_mindstorms_ev3_1

Lego Mindstorms är beroende på hur man väljer att se det ett dyrt vuxen-Lego eller ett billigt sätt att stimulera och lära sina barn robotteknik, eller både och. Perfekt för föräldraledigheten.

Konceptet firar 15 år i år och i början av september släpptes den senaste generatioen, EV3, som låter dig bygga och nu även styra robotar via din smartphone eller padda, samt med rörelser. För cirka 4 000 kronor får du en byggsats med en massa Lego-bitar (594 stycken, som också kan kombineras med äldre bitar), tre servomotorer, ett par olika sensorer och en fjärrkontroll.

Annons

Hjärnan i roboten är en dosa med en skärm och en ARM9-processor som kör Linux och kan programmeras. Roboten kan såväl styras med den medföljande IR-kontrollen men numera också via appen Lego Mindstorms Robot Commander till Android och iOS via blåtand. I appen finns också detaljerade ritningar till fem robotar och ytterligare 12 finns att ladda ned. Det finns också en programvara till Windows och Mac för att i detalj programmera de egna robotskapelser du hittar på.

lego_mindstorms_ev3_app

I väntan på ett eget exemplar kan man kolla in till exempel denna film från TechCrunch och CES-mässan tidigare i år.

lego_mindstorms_ev3_2

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar