Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Recension: Logitechs prisvärda tangentbord till alla dina prylar

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-09-04 14:22  |  Lästid: 2 minuter
logitech_k480_2

Digitalt testar Logitechs nya multifunktionella, trådlösa tangentbord Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 och både gillar och rekommenderar! För 500 kronor får du ett tangentbord till både datorn, mobilen och surfplattan och kan växla mellan dem på en bråkdel av en sekund (se filmen nedan).

Färgvalet ovan med den psykgula rännan är visserligen ytterst tveksamt, men K480 finns också i vitt med grå detaljer.

Telefoner och surfplattor kan läggas eller ställas i rännan, vilket funkar stabilt och bra med våra testobjekt. Med ratten uppe till vänster växlar man vilken enhet man vill ansluta till, och det går på bara några tiondelar, när du väl parat ihop dem med blåtand en gång.

Tangentbordet funkar till både Windows- och Mac-datorer, Chromebooks och surfplattor och telefoner av Android- och iPryl-typ. Jag har för tillfället ingen Windows-platta eller telefon att prova med, men dessa står inte med på listan över prylar som stöds – ej heller Linux, Ubuntu eller olika mediacenter och spelkonsoler.

På telefonen kan du så klart inte göra så mycket mer än att skriva meddelanden och mejl samt styra uppspelning av musik, och mycket behöver du klicka på skärmarna för att utföra, men att just snabbt kunna svara utförligt på inkommande sms är faktiskt gott nog för mig. Äger man ingen bärbar dator och behöver jobba på resan kan man bara ta med detta och skriva texter och göra annan nytta rätt in i telefonen.

logitech_k480_1

Måtten är 30 x 20 x 2 centimeter och med en vikt på 820 gram är det tungt. Det gör visserligen också att det vilar bra i knäet, till skillnad från fladdrigare surfplatte-tangentbord. Tangenterna är lite rundade och med ganska djup slaglängd, responsen är inte skönast på marknaden med klart godkänd, och det klickar och smäller ganska ljudligt.

Tangentbordslayouten är bra och som primär Mac-användare har jag bara ett klagomål: fn och ctrl längst nere till vänster har bytt plats, men man vänjer sig. 2 AAA-batterier ska räcka upp till två år, generöst jämfört med betydligt törstigare blåtands-tangentbord jag jobbat med.

Använder du din dator, platta och telefon parallellt dagligen och skriver mycket på de senare är 500 kronor en rätt försumbar investering.

Betyg: Fiskegubbar-3

logitech_k480_3
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:59