Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Betatesta nya Windows 8.1 och Apples nyttoprogram iWork på webben

Lite mer äktsvenskt sommarregn är på gång in om något dygn, åtminstone här, så jag gör mig redo att eventuellt sabotera datorn fullständigt genom att köra flera betatester av nya system och program.

* * *

Betan av Windows 8.1 släpptes nämligen för en dryg vecka sedan, och ska bland annat bjussa på startknappens återkomst, stöd för superhög upplösning som brukar kallas för retina med ett töntigt säljord, Skype i stället för gamla Messenger, med mera.

Annons

Som alltid när det gäller betor och tester av nya operativsystem så lämnar varken Microsoft eller Digitalt-bloggen någon som helst garanti på att din dator eller att dina data kommer att överleva. Med det sagt – ingen kommer ihåg en fegis. Ladda ned här! Med denna nya version kanske Microsoft får fart på Windows 8-användandet som minst sagt gått trögt.

* * *

Nästa steg (dock riskfritt) är testet av Apples nyttoprogramserie iWork, i helt webbaserad iCloud-version som funkar både på Mac och PC med Chrome, Safari eller IE (har testat med de två förstnämnda).

Det handlar alltså om programmen Pages för layoutade dokument, Keynote för presentationer och räkneprogrammet Numbers. Krävs att du är registrerad som utvecklare hos Apple, vilket dock inte fordrar någon speciell kompetens mer än att registrera sig. Exakt var minns jag inte men snoka runt på deras sajt.

Är du det så hittar du programmen när du loggar in på beta.iCloud.com och de ser ut ungefär så här.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar