Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Radikalt bärbart från Alienware och Samsung

Två datorer för två diametralt skilda målgrupper – världens snabbaste bärbara speldator och en kombinerad Windows/Android padda/laptop.


Alienware 14
Dells speldatorer Alienware har fått både uppgraderade innanmäten och ny design i anodiserad aluminium och magnesium – ”inspirerad av jetmotorer och bombplan”. Krig ba jäh!
De tre modellerna i tveksamt portabla storlekar med 18- och 17-tumsskärmar, samt minstingen om 14 tum, visades på E3 och lanserades i Sverige i samband med Dreamhack förra helgen. Alla modellerna har Intels i7-processorer av fjärde generationen (Haswell) med fyra kärnor och DDR3L-minne. 14-tummarens LCD-skärm har fått nytt blänkskydd och GeForce 700-grafik från Nvidia samt högtalare från Klipsch. Pris från 13 000 kronor med åtta gigabyte RAM och 750 gigabytes hårddisk.

Annons

Samsung ATIV Q
Som vi såg igår med Galaxy S4 Zoom tycks Samsungs melodi vara hybrider: här en ny surfplatta kombinerad med laptop, som kan använda Android-appar trots att den i grunden är Windows 8-baserad. ATIV Q har Intel Core i5-processor och 128 gigabyte lagring på SSD, en skärm om 13,3 tum samt kortläsare för microSD, hdmi- och vardera en usb 3- och en usb 2-port. Vikten är 1,29 kg och måtten 33 x 22 x 14 cm.
Släpps dock inte förrän tredje kvartalet i år och kommer då att kosta 14 500 kronor.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar