Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Prylsvep från IFA-mässan i Berlin med datorer, högtalare, hörlurar och mobiler

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-09-03 12:32  |  Lästid: 4 minuter
messe_berlin_ifa2016

IFA-mässan i Berlin pågår fortfarande och medan Digitalt reser hemåt kommer här ett kort nyhetssvep med datorer, högtalare, hörlurar och mobiltelefoner från Europas mesta prylmecka. Fler och mer djuplodande nyheter från mässan kommer att publiceras under september.

* * *

beosound_1_2

Bang & Olufsen presenterade sina runtspridande högtalare BeoSound 1 (vänster) och BeoSound 2 (höger) i bland annat denna snygga 70-talsinspirerade finish. De stöder Google Cast, Airplay, dlna och bluetooth och kan även kopplas ihop med andra B&O-produkter till ett multiroomsystem. Priserna är 12 000 respektive 15 600 kronor.

lenovo_yoga_book

Lenovo Yoga Book – en 2-i-1-dator med både dator och surfplatta med ett tangentbord på en slät yta som också kan användas med den medföljande pennan. Med medföljande ritblock kan du även rita med pennan på papper (det eller något annat) för den mest naturliga känslan, och Yoga Book läser ändå av pennans rörelser upp till en dryg tum. Vikt endast 690 gram och släpps redan i september för 500 € (översatt utan svenskt påslag till 4 770 kronor). Digitalt återkommer inom kort med en längre förhandstitt.

jbl_playlist

JBL Playlist – ny högtalare med stöd för Google Cast samt Spotify Connect, för att du på smidigast sätt ska kunna spela trådlös musik. Som backup finns även bluetooth och sladd-anslutning. Släpps i oktober och kommer att kosta 1 800 kronor inklusive en tre månaders prenumeration på musiktjänsten Google Play.

philips_flite

Philips Flite – ny serie billiga lättvikts-hörlurar, här modellen Everlite som endast kommer att kosta 40 € (ca 380 kronor). De har 32 millimeters högtalarelement, vilket är hyfsat stort för så billiga hörlurar och var både bekväma och lätta.

samsung_future_tv_session

Samsung och alla andra tv-tillverkare ville förklarade varför just deras tekniker för 4K-bild och senaste trenden HDR (High Dynamic Range som vi förklarat här) är bäst.

sony_xperia_zx

Sony Xperia XZ – företagets senaste topptelefon har en lite rakare design med snygga material och som vanligt grymt fin finish, en 5,2-tumsskärm och flera fokustekniker till kameran. Det är ännu tidigt att uttala sig om kamerans prestanda, och det får vi återkomma till i test. Släpps 11 oktober för 7 000 kronor. Dessutom kommer den 14 september en ny kompakt modell med 4,6-tumsskärm: Xperia X Compact för 4 300 kronor.

hp_omen_x

Vi fick också se HP:s nya speldator Omen X Desktop, som vi tidigare skrivit om här. Snyggt bygge men synnerligen opraktiskt då det tar upp mycket plats på ett bord, och är för snygg för att ställas under detsamma.

technics_sl1200g

Technics SL-1200G – deras klassiska vinylspelare med ny teknik inuti. Den gjorde comeback tidigare i år i en begränsad upplaga om ett par tusen exemplar, som sålde slut direkt, men släpps nu för den breda allmänheten. Priset över 30 000 svenska kronor borde kunna diskuteras… Kan vi hoppas på en vanlig, stabil spelare och inte bara en prestigemodell?

sony_mdr1000x_miles_davis_so_what

Sony MDR-1000X – nya trådlösa hörlurar i det högre prisläget, med stabil antibullerteknik och god komfort. Med ett pris på 4 100 kronor, då de släpps senare denna månad, tar de siktet på samma typ av köpstarka publikum som överväger Bose QuietComfort 35 (4 000 kr), och Sennheiser Momentum Wireless (4 400 kr). Vi lovar inget definitivt men ett kommande jämförande test av just dessa modeller är troligt.

mechrev_vr

Virtual reality var så klart överallt på IFA-mässan, från Oculus till Sony Playstation VR (som vi tidigare skrivit om här och som släpps i oktober). Mer i ämnet senare i höst…

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55