Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Playstation 4 – snart är det dags

För ett par veckor sedan dök filmen ovan upp på Youtube. Internet är nu mer eller mindre överens om att det är en teaser för nästa Playstation-konsol. Den 20 februari ska alltså uppföljaren till Playstation 3, som fått kodnamnet Orbis, visas upp för första gången.

Annons

Så vad ska man vänta sig? Av de rykten som florerar verkar en omgjord handkontroll vara den stora nyheten. Den tycks se ut ungefär som vanligt, men med en tryckkänslig pekplatta inskjuten mellan styrspakarna. Naturligtvis lär även hårdvaran ha biffats upp rejält. Om man ska tro Eurogamers uppgifter kommer PS4 ha nog med hästkrafter för att, rent grafiskt, mäta sig även med rejält steroidpumpade pc-datorer.

Så långt, ungefär som väntat. Det hör till att nya konsoler släpps med mer eller mindre innovativa kontrollsystem samt får en rejäl skjuts prestandamässigt. Den större frågan är: kommer folk att bry sig? Spelvärlden har förändrats sedan Playstation 3 gjorde entré år 2006. Frågan är om inte de huvudsakliga konkurrenterna idag är Apple och Google snarare än Microsoft och Nintendo. Jag är en fanatisk konsolspelare, men många av de senaste årens stora spelupplevelser har jag haft på min Ipad (I’m looking at you, Super Hexagon). I kulisserna ruvar naturligtvis även Apples länge beryktade ambition att ”återuppfinna” TV-apparaten.

Oavsett vilket, missa inte lanseringen den 20 februari. Det ska bli spännande att få en glimt av nästa konsolgeneration, och har man tur kanske Sony bjuder på ett lika episkt praktfiasko som när PS3 visades upp för första gången:

RIIIIIDGE RACEEERRR!

/Daniel

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar