Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Philips prisvärda multiroomhögtalare Izzy skapar sitt eget nät och får fler modeller i vår

philips_izzy_b5_900px

philips_gibson_izzy_BM6

Philips Izzy är ett relativt nytt multiroom-högtalar-koncept, som Digitalt först stiftade bekantskap med på höstens IFA-mässa i Berlin.

I stället för att som traditionella multiroom-system som Sonos kräva anslutning till internet via ett wifi-nätverk så funkar dessa utan, och skapar ett eget nät med upp till fem högtalare. Ihopkoppling av flera högtalare sker med ett knapptryck och kräver inte att man pillar i en app. Några modeller har också en stor volymratt ovantill, vilket jag tycker är ganska trevligt.

Annons

De befintliga modellerna är lilla BM5 för 1 500 kronor (bilden överst), och den större BM50 (se nedan) som även har inbyggd cd-spelare och kostar 2 800 kronor. Senare i vår kommer två nya högtalare som breddar modellprogrammet.

BM6 (bilden till höger) har två stycken 2-tumshögtalare, batteridrift och är vattentålig och tänkt att kunna flyttas runt inne och ute. BM7 (se nedan) är tänkt för inomhusbruk i större rum, med ett fetare ljud via två 3,5 tum stora högtalarelement och två diskanter. Båda högtalarna har också dubbla passiva radiatorer (som fladdrar i takt med musiken).

Båda de nya högtalarna släpps i maj och kommer att kosta 1 800 respektive 2 300 kronor.

philips_gibson_izzy_BM7

Philips Izzy BM7

 philips_izzy_bm50

Philips Izzy BM50

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar