Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Peter Stormare, nazizombies och ytterligare 9 trailers från vårens stora spelflod

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-02-05 15:48  |  Lästid: 3 minuter

doom
Digitalt fortsätter att titta på och tipsa om trailers för fler spel som släpps i vår. Nya versioner av klassiker som Doom, Zelda och Star Fox får sällskap av fler nya MOBA-spel – och så dyker Peter Stormare upp i en helsnurrig Call of Duty-trailer.

* * *

1. Fler kartor och nazistzombies

Call of Duty: Black Ops III – Awakening DLC
PS4 (ute nu), Windows, Xbox One (3 mars)

Peter Stormare gör ett märkligt uppträdande i trailern (som liksom flera andra är barnförbjudna och kräver Youtube/Google-inloggning) för det första köpepaketet med fyra nya kartor till senaste Call of Duty: Black Ops III. Han är ”the replacer”, en man som ska göra allt som de som i stället spelar Call of Duty annars hade gjort. Lära barn om blommor och bin, gå modevisning, rasta hundar… äh, se den bara!

Själva spelpaketet innehåller också ett nytt zombie-läge som utspelas i ett österrikiskt slott under Andra världskriget. I linje med deras samarbete med Sony så släpptes dessa paket nu i veckan, en månad tidigare till PS4 än till de andra systemen.

2. Mest stilbildande shooterspelet tillbaka!

Doom
PS4, Windows, Xbox One (13 maj)

Doom släpptes hösten 1993 var det något helt nytt – ett actionspel med relativt verklighetstrogen 3d-grafik, fastän utvecklarna id Software fuskat med Wolfenstein 3D året innan. 23 år senare kommer nu en nytolkning av Doom, där din lille marinsoldat ensam ska slåss mot horder av demoner. Dessutom bjuds multiplayer och ett verktyg för att designa dina egna kartor. Men räcker det här för att vinna 10-talets shooterspelares hjärtan?

3. Hårdkokt dansk skalle

Hitman
PS4, Windows, Xbox One (11 mars)

Hitman-spelserien är inte heller något för syltryggar, utan en rätt hårdkokt historia om skallige yrkesmördaren Agent 47, utvecklat av danska IO Interactive. Här sätt stämningen för ett nytt spel med djupa internationella intriger. I PS4-versionen finns också ett exklusivt extrauppdrag: The Sarajevo Six. Rysligt spännande!

4. Nintendoklassiker omgjord i HD

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD
Wii U (4 mars)

Först ut av Nintendos mer spännande släpp i år är denna HD-remake av ett gammalt klassiskt Zelda-spel. The Legend of Zelda: Twilight Princess var ett av lanseringsspelen till Wii för tio år sedan och släpptes även till Gamecube.

Spardata från spelet ska också kunna skickas vidare till det helt nya Legend of Zelda-spelet till Wii U, som av allt att döma kommer senare under 2016. Dessutom kan man få med en s.k. amiboo-figur, Wolf Link, om man köper limited edition-versionen av spelet. Med amiboon låser man upp en ny grotta att utforska och får vissa andra fördelar.

5. Mer om vårens stora rallyspel

Dirt Rally
PS4, Xbox One (5 april), Windows (ute nu)

Ny trailer för kommande Dirt Rally (fortsättningen på klassiska Colin McRae Rally), som vi skrev om nyligen. Banan Pikes Peak, mer rallycross har tillkommit liksom sju nya bilar såsom Renault 5 Turbo, Opel Corsa Super 1600 och Mini Classic Rallycross. Men grafiken känns märkligt gammaldags, och tycks inte hänga med i utvecklingen som leds av spel som Project Cars, Driveclub och Forza Motorsport 6.

6. Räven tillbaka i rymden

Star Fox Zero
Wii U (21 april)

I vår släpper också Nintendo det första ordentliga Star Fox-spelet sedan Star Fox: Assault kom till Gamecube  2005 (ett Wii-spel runt 2010 lades ned).

7. Ännu fler färgglada MOBA-spel

Battleborn
PS4, Windows, Xbox One (3 maj)

Årets trend är de otaliga MOBA-inspirerade spelen med klatschig, färgglad grafik som Overwatch från Blizzard, Gigantic med flera, och nu kommer även Borderlands-utvecklarna Gearbox med Battleborn.

8. Även Unrealskaparna gör MOBA

Paragon
PS4, Windows (under våren)

Epic Games hoppar också på tåget, och Paragon ska släppas i flera steg – ofta vanligt i genren och bakvänt från hur det funkar i övriga branschen. En tidig version som man kan betala för att vara med och spela och bidra till i vår, därefter en öppen betatest i sommar och sedan vet man inte exakt vad som sker.

9. Omstridda nyheter i populärt kortspel

Hearthstone
Android, iOS, Mac, Windows

Två nya lägen, standard och wild, införs men enligt många kommentarer tycks det mest handla om att Blizzard vill tjäna mer pengar på spelarna. Vi låter Hearthstone-chefen Ben Brode försöka förklara vad nyheterna ska syfta till.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 00:20