Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Pebble – nu finns den på riktigt

De första exemplaren av tokhajpade Pebble lämnade fabriksbandet i veckan. Om du vill lägga vantarna på en är det hög tid att förboka. Med tanke på intresset lär de små godbitarna ta slut illa kvickt.

Pebble kallas för en smartwatch och är ett armbandsur som du kopplar till din Iphone eller Android-lur via Bluetooth. Förutom att visa tid och datum kan du styra exempelvis musikuppspelning från den. Displayen visar även inkommande e-post, sms, Facebook- och Twittermeddelanden och telefonsamtal.I framtiden utlovas appar som förvandlar klockan till allt från en stegräknare till en golfdator. Är du tekniskt lagd kan du även koda dina egna.

Annons

Pebble drog in mer än tio miljoner dollar i en mycket uppmärksammad Kickstarterkampanj i fjol. Därmed kom den lilla klockan att symbolisera en tydlig trend i teknikvärlden. Tack vare sjunkande produktionskostnader och nya finansieringsmöjligheter som Kickstarter kommer den mest spännande hårdvaran inte längre från storbolag som Sony, Microsoft och Apple, utan från småskaliga entreprenörer och uppfinnare.

Andra liknande projekt, som också finansierats via Kickstarter, är spelkonsolen Ouya och den svenska lifelogging-kameran Memoto.

En Pebble kostar 150 dollar och kan förbeställas här.

/Daniel

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar