Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Öppen värld att upptäcka i nya Zelda

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-06-11 14:32  |  Lästid: 2 minuter
WiiU_Zelda_1

Nu Nintendo-nytt när E3-veckan rullar vidare. Vi valde ju tidigt i måndags kväll ut Halo: Master Chief Collection, Tom Clancy’s The Division och Crackdown som bäst hittills, efter att Microsoft hållit sitt pr-jippo, och därefter skrev Tobias Norström på Populärt här intill på Cafe.se om Assasin’s Creed: Unity, Sunset Overdrive, Metal Gear Solid V: Phantom Pain och Uncharted 4 och deras trailers!

WiiU_Zelda_2

Nintendo har också visat upp färgglada nyheter, via en 45 minuter lång videopresentation, varav nya detaljer om det stora kommande The Legend Of Zelda-spelet till Wii U var klart mest intressant. Spelet har varit på gång sedan ifjol och väntas inte dyka upp förrän senare halvan av 2015.

En stor nyhet är att Zelda nu tar steget in i nutiden med en öppen spelvärld, men att bibehålla det tajta gameplay som Nintendo är kända för är då såklart en stor utmaning. Det ska ju kännas som man är en fri hjälte och då kan man inte heller famla runt och faktiskt känna sig helt alldaglig som i öppna mmo:s. Kan nån, kan kanske Nintendo…

Jag har försökt spola fram till Zelda-avsnittet i videon nedan, men det gick inte så gå till ungefär 19 minuter och 19 sekunder!

WiiU_Zelda_3 WiiU_Zelda_4
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 00:14