Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Onsdagsappar: Träna med iPhone 5S

Har du sovit i en mosse senaste dagarna har du missat att iPhone 5S släppts, och inte oväntat toppar försäljningslistorna över mobiler.
En av nyheterna är den nya processorn M7 som lite luddigt kan sägas hålla koll på rörelser, så att den ordinarie processorn A7 kan koncentrera sig på resten. Nyttan av detta kommer mest märkas i olika träningsappar. M7-processorn gör att dessa processer kan köras mer strömsnålt i bakgrunden än annars hade varit fallet, men det är fortfarande så att konstant spårning av dina rörelser med telefonens gps drar mycket batteri.
I onsdagens appsvep tipsar vi därför lite kort om tre sådana med stöd för M7 (observera att detta inte är något test – ser jag ut som om jag tränar eller bryr mig om hur jag sover och mår, eller?).

Annons

argus_fitness_tracker_ios7

Argus
15 kr
Länk till App Store
Steg- och kaloriräknare, kartläggning av hur du springer och hojar, och med möjligheten att hålla koll på och sätta upp mål för hur mycket du ska röra dig, sova och dricka – plåta mat och få hjälp med vätskebalansen.

motionx_24-7_ios7

MotionX 24/7
7 kr
Länk till App Store
Mer fokus på sömnoptimering då appen mäter din puls och spelar in snarkningar med mera för att göra att du ska börja sova bättre. Du kan sätta musik eller brus att somna in till och vakna till, och olika alarm för att sköta power-nappandet på effektivast vis.

strava_run_ios7

Strava Run
gratis
Länk till App Store
Springanalys och koll på kaloriförbränningen i app som Runner’s World hyllat. Du kan se allt på karta, tävla mot dig själv genom att hålla koll på dina rutter men också anta utmaningar och jämföra dig med löparkompisar (eller ”kändisar”) och dela med dig via sociala medier. Genom köp i appen ska man tydligen få sånt som mer detaljerad pulsanalys och löpningsfunktioner, som att se vilka av ens kompisar som är ute och kutar. Ladda först gratis och testa!

Själv ska jag äta Böff Boingoingoing och spela Call of Duty: Strike Team.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar