Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Onsdagsappar: TiVoToGo, Twitter & Skype

En bra och två dåliga appnyheter. Comhem har i dagarna lanserat TiVo och deras app kan användas som både second screen och fjärr. Dessutom grafiska ändringar, och mycket lite annat av värde, i nya Twitter och Skype.

Annons

tivo_ipad_fjarrkontroll

TiVoToGo (iOS)
kräver Comhem
Som vi tidigare rapporterat lanserar Comhem TiVo i Sverige, det skedde faktiskt i måndags! Mer test senare men idag vill jag bara tipsa om att ifall du är en av dom som redan har kommit igång så finns appen TiVoToGo nu ute på App Store i skarp version. Med appen kan du i paddan eller telefonen kolla klart på program som du påbörjat på tv:n, du kan hyra film, hantera inspelningar och använda den som fjärrkontroll till TiVon. Ladda i så fall genast ned här!

twitter_windows_phone

Twitter (Windows)
gratis
Nya Twitter-versionen till Windows Phone (som du kanske inte märkt av om du inte har autouppdatering på) finns ute sedan igår men levererar inte allt utlovat. Det som funkar, och som är bra, är en så minimal grej som ett mörkt färgtema. Om man vill få tweets översatta finns nu också stöd för ytterligare 13 nya språk (totalt 54) via Bing-tjänsten, men kanske en marginell funktion om man inte är geopolitiskt intresserad och följer katalanska separatister, syriska rebeller eller undrar vad dina finska vänner har för sig.

Den utlovade funktionen med tweets direkt på låsskärmen funkar uselt. För det första valde appen ut en random länk till en kvällstidningsartikel av twittraren @farmorgun, som jag inte följer. För det andra händer inget alls när jag klickar på tweeten som i sig självt inte säger ett smack, och givetvis syns den inte inne i Twitter-appen, eftersom jag inte Gun är min farmor. Uppdaterat: senare dök två andra tweets från folk jag följde, men då de flesta inte skriver dikter utan tipsar om vidareläsning så blir funktionen meningslös. Vad är tanken med detta?

Funktionen för att markera favorittwittrare och få notiser när just de skriver något lyckas jag inte heller hitta. Jo, jag är trög pga ålder, och kan inte ens ta skärmdumpar på min testtelefon (Nokia Lumia 1020 – sjukt grym faktiskt. Videoexempel kommer imorrn och mer test nästa vecka då den ska släppas). Så håll till godo med Twitters egna bilder och kom gärna med tips i kommentarerna om du fått detta att fungera bättre, eller alls! Appen laddar du här.

skype_ios7

Skype (iOS)
gratis
En annan tjänst som inte direkt blivit bättre, men fått ett ansiktslyft är den halvdassiga Skype-appen till iOS 7 och då givetvis tvärtemot, ljust och fräscht och sånt. Nytt utseende – alltid något. Finns här till iPhones respektive iPads. Android-versionen tycks å sin sida också fått uppdaterat gränssnittet och sägs ha begåvats med bättre videokvalitet. Finns här!

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar