Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Onsdagsappar: Tink, Fingervals, Twitter Music och Mew + B&O

Häng med på ett onsdags-appsvep – som blir ett återkommande inslag på bloggen – i väntan på iOS version 7 som ska släppas någon gång under dygnet för dem av er som är användare av sådana bärbara manicker.

Annons

tink_ios

Tink (iOS)

Tink, som släpptes i måndags, är en app för att hålla koll på privatekonomin. Framför allt i denna del av månaden krävs stor viljestyrka för att testa den, men det är väl just det som appen vill installera i oss: Bli en sansad människa utan lyxorexi, med kontroll över hela månaden och året.

Med appens hjälp sorterar du upp utgifter per slag, och ser exakt hur mycket besök av olika utskänkningsställen kostar, till exempel. Appen håller koll på dina bankkonton och kreditkort – vilket sker krypterat – och genom detta blir det manuella tråkjobbet minimalt. Säkerhetsrisken med att tappa bort telefonen ska sträcka sig till att upphittaren då kan se dina transaktioner och hur ditt liv ter sig, men inte kunna komma åt konton och korten i sig.

Bra om du vill förändra ditt liv och spara pengar – mindre bra om du vill tycka om dig som du är mellan den 15:e och 25:e. Finns till iOS gratis här.

spotify_twitter_1

Twitter Music (Spotify)

Spotify är nu uppe i drygt 100 appar inklusive den nya Twitter Music-appen som är ett bra sätt att hålla koll på vad som är ”trendigt”. Den läser av Twitter-trender och presenterar resultatet genrevis med låt och artist. Du hittar den lätt under App Finder i Spotify och på music.twitter.com

Man kan gå in i en kategori och spara den som en spellista för att enkelt kunna skapa ett soundtrack till arbetsdagen i stället för att aktivt klicka runt bland musiken. Och det är väl bra om man vill upptäcka genomsnittet av vad alla andra lyssnar på och inte har så snäv smak. I rock-kategorin hamnar ju allt från OneRepublic till Amon Amarth.

Men fanns det ingen praktikant på plats som kunde ha filat på de fem huvudvalens svenska översättningar längre än halvminuten?

Och nedan: Finn 20 fel i countrygenren!

spotify_twitter_2

fingervals

Fingervals (iOS)

Ett svenskt indie-spel som funnits till iPad ett tag (15 kronor) och som nu kommit till iPhones också (7 spänn). Det hela är mycket, mycket enkelt i teorin, men inte desto mindre utmanande efter en stund. Med fingret styr du en plupp för att plocka små poängmoln och undvika de bomber som kommer flygande från skärmens övre del, och givetvis finns olika power-ups och redan svettigt höga highscores att försöka slå.

mew_sensoryspaces

Sensory Spaces (Android, iOS)

Dagens sista app är inte släppt eller testad än. Det är danska postprogpop-ensemblen Mew som gör gemensam sak med Bang & Olufsen och kommer att släppa appen Sensory Spaces till Android och iOS den 25 september. Idén är ungefär lika flummig som bandets musikaliska och visuella skapande brukar vara: ”navigera genom rymder med hörseln och rörelser”. I en film på sensoryspaces.com förklaras det hela, som bland annat innebär att man hittar snuttar av en ny Mew-låt, Making Friends, bit för bit och sätter ihop den. Och kanske får en inblick i bandets skapandeprocess.

Appen ska nog anses ingå i lanseringsarbetet inför det kommande albumet, som spelats in under året – deras första sedan 2009 och efter att ha gett den traditionella skivindustrin sparken.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar