Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Onsdagsapp: The Local’s Guide

screen_images

Arlanda flygplats har skapat en reseguide, The Local’s Guide, som de beskriver så här:

”Istället för att återigen få höra om samma svenskrestauranger i New York, eller läsa andra turisters omdömen på betygssajter, får du genom The Local’s Guide en riktig inblick i stadens liv med lokalbor som delar upplevelser i realtid” skriver de.

Annons

Jag kan inte annat än att hålla med om att det ofta är prick det man vill åt, i alla fall om man gör ett återbesök eller har mer än en kort stund på plats och vill veta var de bästa smörrebröden serveras, de tjusigaste människorna dansar, eller var man kan sitta och glo över sitt kaffe i fred.

The Local’s Guide är en mobilsajt, och ingen app, som samlar ihop Instagramflöden i realtid från dessa tio städer, och presenterar en rimlig bild av vad lokalbefolkningen gör, var de solar, äter, dricker och har roligt med varandra. Genom att klicka på de miniatyrer av instabilder som du tycker lockar dig så skapas en personlig karta över ställen att besöka.

Resultatet blir en pdf som kan mailas eller sparas i telefonen, med en karta och förteckning över platserna. Det hade varit snyggare med småbilder direkt på kartan, klickbara till originalen på Instagram, men det kanske hade blivit alltför plottrigt.

För tillfället stöds bara tio för svenskarna högprioriterade städer, men det bör väl vara ganska enkelt att med tiden bygga ut tjänsten då det mesta är automatiserat. Städerna som omfattas är i bokstavsordning Amsterdam, Bangkok, Barcelona, Dubai, Köpenhamn, London, New York, Paris, Prag och Rom.

Testa själv på www.arlandaairport.se/localsguide

installation_arlanda

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar