Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Nya säsongen av Silicon Valley har premiär på HBO idag

silicon_valley_season2_1

Silicon Valley, tv-serien alltså, balanserade mellan lyteskomik och rimlig satir och träffade oftast rätt i sin första säsong. Det fortsätter i samma nördiga stil i andra säsongen som har premiär idag, måndag den 13 april, på HBO.

Annons

Mike Judge (mest berömd för tecknade Beavis & Butthead på MTV på 90-talet, och kanske Idiocracy) har alltså skapat en serie om datanördarna på lilla start up-företaget Pied Piper i Silicon Valley. De har hittat på en extremt effektiv kompressionsalgoritm, men får kämpa med krångliga riskkapitalister, psykopatiska chefer och en Google-liknande bjässe som vill knäcka / köpa dem.

Men främst kämpar de mot sig själva och sina taffliga sociala skills, bristande affärsmässighet, svårigheterna att fokusera på rätt grejor – och att relatera till kvinnor. Eller andra människor över huvud taget.

I olika teknik- och IT-branscher är överdriven användning av töntiga förkortningar och annan jargong ett måste, liksom de desperata försöken att sola sig i populärkulturell glans och vilja levla med musikstjärnor och andra ”häftiga” människor. Två fenomen som Judge prickade av i första säsongen.

Satiren kunde vara spetsigare, och tilltalet mindre tokroligt – men serien har sina poänger även för den som inte alls är insatt i denna bisarra värld. Störst behållning har man nog om man har en hyfsad kunskap om men hälsosam distans till allt vad dotcom heter.

Det är trots allt en serie av nördar, om nördar, för nördar.

silicon_valley_season2_2

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar