Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Nya Nocs är ursnygga, välljudande trådlösa minihögtalare

nocs_ns2_v2_startbild

Vi lyssnar paradoxalt på musik alltmer i mono – när vi är hemma, utan hörlurar – med hela ljudbilden ihopgrötad i en klump i mitten. Som det företrädesvis var under pophistoriens första 30 år. Stereo är i sig ett konstruerat sätt att uppleva musik – det måste tillstås. Men om man ändå är en sådan traditionalist att man gillar tydligt separerad ljudbild bäst finns allt färre alternativ bland marknadens alla små trådlösa högtalare.

Annons

Ett sådant, som Digitalt testat under en längre period och kan rekommendera, är nya Nocs NS2 Air Monitors v2. De är såväl snygga och välbyggda som ljudstarka, med riktigt bra tryck från djupbasen till diskanten. Den senaste upplagan av dessa högtalare, v2, kan spela upp ljud på många olika sätt. Antingen via bluetooth med aptX, Airplay eller Spotify Connect – så att du kan ta samtal på mobilen utan att musiken bryts – och givetvis också med sladd.

Vilken anslutning som används kan skötas med en knapp på baksidan av högra högtalaren och indikeras med olika färger av en lampa på densamma, vilket syns nere till höger.

nocs_ns2_v2

Airplay är att föredra om du är Mac-användare, då du också kan använda högtalarna som del i ett multiroom-system. Vill du spara en dryg tusenlapp kan du leta upp den äldre modellen, som bara har Airplay och inte de andra teknikerna. Annars kostar de 3 500 kronor, vilket med dagens mått är mitt emellan normalt och för dyrt.

De små, kompakta högtalarna (16 x 11 x 14 cm) är handbyggda i MDF, ett bra trämaterial för just högtalare, och ytfinishen är halvmatt, gummiaktig och väldigt snygg. De finns i sex färger från diskreta svarta, grå och vita till klart gula, orange och röda – samt militärgrön i begränsad upplaga.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar