Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Nya multiroomhögtalare med tidlös design

raumfeld_stereo_M_black

Tyska Raumfeld är ett nytt märke i Sverige för multiroomhögtalare. Eller rättare sagt: de säljer ändå endast via sin egen postorder och inte i några traditionella butiker, men vi fick nyligen en demonstration av deras olika högtalare på Grand Hôtel i Stockholm, och gillade överlag vad vi hörde. Det kan ju vara lite vanskligt att handla ljud helt ohört, varför Raumfeld också har en returpolicy med åtta veckors testtid.

Annons

Deras produktlinje innehåller två mindre kompakthögtalare som påminner om Sonos, tre olika storlekar av stereo-högtalarpar och en ljudlimpa – alla med olika varianter på deras Bauhaus-inspirerade design. Formspråket är uteslutande i vitt, svart och silver och påminner lite om hur B&O och andra lyxigare märken såg ut under mitten av 1980-talet. Raumfeld lovar att de inte kommer att experimentera med gult, grönt och turkos, de är traditionalister.

Tidlöst eller omodernt – välj själv!

raumfeld-stereo-L

Stereo L (ovan) är stora trevägs golvhögtalare som väger runt 25 kg styck och låter rätt så ljuvligt, Stereo M (längst ned) är en snygg bords- eller bänkmodell – som vi dock inte provlyssnade – och Stereo Cubes är ett par för bokhyllan (överst). Vi upplevde dock att de sistnämndas kubiska form gjorde att ljudet inte sprids lika bra som många moderna, rundade system.

One M är en stor högtalare i stil med Sonos Play 5, med nedåtriktad subwoofer. En skillnad är att Raumfeld har en trevlig analog volymratt på fronten. Alla högtalare styrs i övrigt med deras egen app för Android och iOS, som har tjänster som Spotify, Tidal och Wimp inkopplade. Här finns det dock anledning att granska utbudet mer i detalj.

One S till sist, en kompakt modell närmast jämförbar med Sonos Play 1. Digitalt kommer att testa denna och appen mer ingående inom kort och återkommer med en recension.

raumfeld_stereo_cubes_white

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar