Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Nya film- och fotoapparna Sympler och 6tag, Apples festival och dubbelmoral

Mats Rydström  |  Publicerad 2013-09-02 13:32  |  Lästid: 3 minuter

Bang With Friends nu censurerad och heter DownSympler är en ny lovande beat-baserad videoapp, 6tag en Instagram-klon för Windows Phone, och sen är iTunes-festivalen igång. Häng med på måndageftermiddagens appsvep!

sympler_ios

Sympler (iOS)

Sympler – utvecklad av Brooklyn-hipster-festfixaren och videoregissören Alexander Kane – är en video-app med tanken att göra lite längre, mer ambitiösa klipp och få dem att svänga. Plocka en låt ur telefonens musikbibliotek, trimma till den för att hitta bästa loopen och sätt det som soundtrack. Antingen filmar du eller tar befintliga klipp och bilder och sammanfogar dem till musiken till max 20 sekunder, medelst ett smart och enkelt gränssnitt där du lägger dina klipp i olika rutor. Känns riktigt kul, och har bättre utsikter än Coub som ju gjorde något liknande fast från en dator.

Här hämtar du Sympler på App Store.

6tag_windows_phone

6tag (Windows Phone)

6tag är en Instagram-app för Windows Phone som just uppdaterats till version 1.1. Den funkar som Instagram inklusive alla dess filter, effekter och videofunktionen och har händelsvis utvecklats av samme kille som gjort Vine-appen 6sec. Anledningen är att Instagram själva inte har en officiell app, och enligt Mobil tidigare i somras kan det komma att dröja.

Hämtas här: 6tag på Windows Phone.

apple_itunes_festival

Itunes Festival (iOS)

Apple inledde igår sin iTunes Festival – ett månadslångt musikjippo som sänds från anrika konsertcisternen The Roundhouse i London, där Hawkwind och Pink Floyd utforskade yttre och inre rymder med musik och LSD för 40 år sedan. Numera går det emellertid mer ordnat till och sänds även till din hemelektronik. Några kommande konserter att hålla koll på kan vara Queens Of The Stone Age den 6:e september, Chic med Nile Rodgers den 14:e, Primal Scream den 20:e, Pixies den 25:e och Justin Timberlake som avslutning den 29:e. Här är schemat och appen!

bang_with_friends

Down (iOS och Android)

Som bonus kan vi nämna att Bang With Friends återsläppts till iOS fast under namnet Down och utan alla raka sexanspelningar, vilket även bredmedia tog upp i fredags. Idén är att du väljer vem av dina Facebookkompisar du vill ligga med, och om det visar sig att hen också använder appen och känner likadant kopplas ni ihop. Apple tyckte att appen var lite för explicit och tog bort den tidigare i år men den är sedan en tid tillbaka fast med omskrivningar som ”down to hang”.

Bang With Friends (Android) på Google Play

Down (iOS) på App store

Det störda är väl mest Apples policy mot vuxen-appar. Min kompis asroliga Pink Taco-spel fick till exempel minsann inte släppas för nåt år sedan. Samtidigt ser man snabbt att samma moralpanik inte omfattar alla områden i onlinebiznizen. Söker man på ”Bang With Friends” för att hitta appen så tipsar de på samma sida om e-böcker med titlar som Gang Bang With Daddy’s Friends.

appstore_gangbang_books
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 02:57