Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Nya feta hemhörlurar från Onkyo för dig som tar musiken på stort allvar

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-02-15 01:08  |  Lästid: 2 minuter
onkyo_a800_1

Onkyo är ett fint gammalt japanskt hifi-märke, som i år firar 70-årsjubileum med flera hörlurar i olika storlekar. De är Hi Res Audio-cetrifierade, vilket innebär att de håller för att spela upp mycket fin ljudkvalitet – långt bättre än CD.

A800 är Cafés favorit. De är främst för hemmabruk och presterar bäst med en riktig förstärkare, eller en ordentlig digital musikspelare. Mobiltelefoner göre sig troligen icke besvär med sitt svaga, ofta skruttiga ljud. De har en öppen konstruktion som inte dämpar så mycket av omgivningen, och dessutom läcker en del ljud till densamma – varför de troligen passar bäst för finlyssning i soffan. De har en 3 meter lång tvinnad kabel av fin kvalitet, som du nog inte gärna tar med dig i fickan på stan i vilket fall.

Hörluren har 5 centimeter stora element, vilket är 1 centimeter större en de flesta andra stora lurar, och ett frekvensomfång från 4 Hz till 40 kHz från bas till diskant. Ett normalt fungerande öra uppfattar egentligen bara 20 Hz till 20 kHz, men det större omfånget ger ändå en större detaljrikedom.

Det europeiska priset är satt till 400 € (motsvarande 3 800 kronor) och de ska släppas under mars, exakt vad priset blir här är oklart men hamnar troligen över 4 000 kronor.

En designmässigt liknande modell, H900M, är någon tusenlapp billigare. De är i stället slutna och för mobilt bruk, med fjärrkontroll på sladden för att kunna ta samtal och sköta musikspelningen.

onkyo_a800_2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-20 12:16