Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Nya episoder av våldsamma mördarspelet Hitman och äventyrsklassikern King’s Quest

hitman_sapienza_900px

Fredag är speldag! Den här veckan släpptes två nya episoder av två vitt skilda spel. Besök Amalfikusten i Hitman, som är precis vad det låter som. Ett spel om en prisjägare, Agent 47, som reser runt världen på jakt efter ännu sämre människor. Och en reboot av gamla King’s Quest-serien från 80-talet, om unge och klumpige äventyraren King Graham.

* * *

Annons

HITMAN – Episode 2: Sapienza

Hitman-serien har funnits länge och startades om i mars med ett första avsnitt som utspelades i Paris. Andra delen utspelas i Sapienza, en typiskt solig stad på Amalfikusten där din måltavla heter Silvio Caruso och är en korrupt forskare som håller på att framställa ett virus. Tredje kaptilet kommer i maj, utspelas i Marrakesh, och serien fortsätter sedan året ut med nya episoder. Ett kapitel kostar 10 € medan helårsabonnemanget kostar 50 €. I början av nästa år släpps hela rasket på skiva. De tillgängliga formaten är Windows-PC-datorer, Playstation 4 och Xbox One.

I följande film kan du kolla runt i Sapienza i 3D via webbläsare som Chrome, eller med dina eventuella VR-prylar.

* * *

King’s Quest – Chapter 3: Once Upon a Climb

I tisdags kom också tredje kaptitlet, kallat Once Upon a Climb, i denna helt nygjorda King’s Quest-serie. King’s Quest var från början ett av de första grafiska äventyrsspelen till PC i mitten av 80-talet, från Sierra On-Line (begreppet online var då extremt modernt, ett decennium före internets genombrott). Den nya serien bygger mycket löst på originalhistorien och släpps med betydligt glesare mellanrum än Hitman, till Windows via Steam, PS3 och PS4 samt Xbox 360 coh Xbox One.

Läs Digitalts tidigare reportage från E3-mässan 2015 om utvecklarna Odd Gentlemens initiativ att skapa nya King’s Quest-spel, om röstskådisarna och även en film som visar originalspelet A Quest for the Crown från 1984.

KQ_chapter3_2 KQ_chapter3_3

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar