Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Ny svensk startup bygger digitala kortspelet Allians som baseras på dina achievements

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-08-26 18:18  |  Lästid: 2 minuter
allians1_900px

Allians kan bäst beskrivas som en kombination av samlarkort, kortspel i stil med Hearthstone och onlinespel – och hela idén går ut på att dina tidigare bedrifter, dina achievements. Allians hämtar in spelinformation från ditt Steam-konto och skapar ditt spelkort av det, där dina fem egenskaper bygger på prestationer i andra spel och utvecklas i takt med att du spelar Steam-spel. Sitt eget kort kan man också modifiera med en egen bild och dela i sociala medier för att skryta.

allians3

Bakom Allians ligger svenska startup-firman Claimony, som precis dragit igång en finansiering på Kickstarter, med målet lansering i april 2017.

– Kortens värde och styrka baseras på data om spelarens prestationer, säger en av medgrundarna, David Garpenståhl som även tidigare varit vd för Dreamhack. De kan hämtas från flera speltjänster och ditt kort blir på så sätt även värdefullt för andra att äga, ju bättre du presterar i dina vanliga spel. Vi kan på samma gång engagera fler spelare både genom digitala och fysiska produkter.

Testa för all del att skapa ditt eget kort genom att skriva in ditt Steam-kontonamn här eller klicka vidare till deras Kickstarter-sida här. Jag kanske är för gammal men förstår inte riktigt vad, av värde, man får för sin satsning, men jag begriper att Allians lär höra tala om sig framöver. Om det vittnar också att några, för mig obegripliga, namn från spelsportvärlden och streamingkulturen anslutit sig och blivit spelkort: StrifeCro, Jethrotex, Freakeh och WishingTikal.

Företaget uppger också att det kan bli aktuellt att koppla in andra speltjänster i framtiden, som Battle.net och League of Legends, när de uppnått sitt huvudsakliga mål.

https://www.youtube.com/watch?v=5tEiwx0G9hU

allians
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar