Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Nu kan du spela moderna westernklassikern Red Dead Redemption på Xbox One

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-07-11 21:23  |  Lästid: < 1 minut
reddeadredemption

I väntan på att Rockstar Games ska återuppväcka Red Dead Redemption med en riktig uppföljare så kan nu Xbox One-ägare spela originalet, som släpptes till Xbox 360 år 2010.

Xbox Ones bakåtkompatibilitet medger inte att alla gamla spel bara kan sättas i maskinen och fungera, utan de kräver viss anpassning och patchar och Microsoft jobbar löpande med att göra fler och fler titlar tillgängliga. Listan över spel har visserligen varit hyfsat lång, men inte speciellt tät på spel vi verkligen velat slösa tid på att lira igen.

Red Dead Redemption är verkligen ett sådant! Det bästa av allt? Det kostar bara dryga 100-lappen att ladda ned, och säljer just nu som digitalt smör.

Det handlar alltså inte om en remastring eller omgörning med bättre grafik, som i fallet då Rockstar Games gjort om deras The Warriors till Playstation 4, men Xbox One gör ändå det gamla spelet lite bättre. Digital Foundry har gjort en jämförelsevideo av spelet på de två plattformarna, och det rullar nu stadigt med 30 bildrutor per sekund även vid tillfällen då det är krånglig grafik ska ritas upp – vilket inte Xbox 360 klarade lika bra på sin tid.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-11 21:24