Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Nokia Lumia 620 – min nya favoritmobil

På pappret är Nokia Lumia 620 inget att ha. Det är en riktig budgetmobil, vilket brukar vara synonymt med värdelöst. Skärmen, kameran och processorn är alla klart sämre än på den Sony Xperia Z jag använt de senaste veckorna.

Annons

Även min gamla HTC 8X trumfar Nokias nya på alla punkter.

Ändå är Lumia 620 min nya favoritmobil. Jag har tillbringat en knapp vecka med ett testexemplar från Nokia och vill inget hellre än behålla den för evigt. Hur går det ihop?

Grejen är att jag inte märker någon större skillnad. Skärmen känns inte märkbart sämre än andra jag testat. Kameran tar helt okej bilder. Telefonen, som kör Windows Phone 8, hackar aldrig utan känns hela tiden mjuk och följsam att använda. Det kan jag inte säga om de flesta Android-telefoner.

Dessutom finns uppenbara fördelar. Den rådande trenden bland mobiltillverkarna tycks vara att större är bättre. De flesta nya Androidtelefoner är så storvuxna att de knappt går att använda med en hand. Lumia 620 är istället liten och nätt, vilket känns fullkomligt underbart efter att tidigare ha kånkat runt på det här monstret.

Så till det bästa av allt: en Lumia 620 kostar inte mer än dryga 2000 kronor. Det är en tredjedel så mycket som en Iphone 5. Köper du telefonen utan abonnemang sparar du alltså 4000 kronor. Med abonnemang kan du räkna med ungefär 200 kronor mindre i månadskostnad.

Här är några förslag på vad du kan göra för 4000 kronor:

  • Köpa två stycken Playstation 3-konsoler. En till dig själv, en till din bästa kompis.
  • Flyga Stockholm-New York över helgen.
  • Köpa 23 flaskor La Roche Posay Effaclar Mat. Månadens viktigaste grooming-produkt enligt Patrik Hedlund.
  • Käka 24 tallrikar gårdsgriskorv med bröd, gryere och grillad benmärg på nya The Flying Elk i Stockholm. Ska vara bra, enligt Jonas Cramby.

Lumia 620 rekommenderas med andra ord varmt. Är du sugen på en ny telefon och inser, precis som jag nu har gjort, att det här med hårdvaruspecifikationer mest är en pappersexercis? Då är det svårt att hitta ett bättre alternativ.

/Daniel (@danielg0ldberg)

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar