Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Nintendo Switch presenterades idag – så här kommer nya spelkonsolen att funka!

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-10-20 17:32  |  Lästid: 2 minuter
nintendo_switch_900px

Nintendo presenterade nyss sin nya konsol, som under en längre tid gått under arbetsnamnet ”NX”, och som ska släppas i mars nästa år. Nintendo Switch är det mycket tydliga namnet på denna smått revolutionerande konsol, som ska kunna användas både hemma till tv:n och som bärbar spelmaskin. Du kan ta loss de symmetriska kontrollerna från skärmen och spela mot en kompis, när du är hemma sätter du dess skärm i en docka som kopplas till tv:n.

Så här funkar konceptet!

I filmen ovan syns också en annan handkontroll, Nintendo Switch Pro Controller, som ser lite ut som Xbox motsvarighet, och är tänkt för hemmabruk. Om det också kommer tillbehör för att fästa konsolen i bil är inte klart, men att det kommer en stor rad kringprodukter är inte omöjligt.

– Med denna allra första titt på Nintendo Switch hoppas jag att alla fans ser möjligheterna med att ha den här friheten att kunna spela när, var och hur de vill, sa Nintendos europeiska VD, Satoru Shibata.

Nintendo gick också ut med en lång lista över företag som jobbar på spel till Switch, både de stora konglomeraten som Activision, Ubisoft och Square Enix, spelutvecklare som Konami, Codemasters och Epic Games samt svenska studion Starbreeze.

Vi är givetvis på att så småningom få veta mer om tekniska prestanda, och att spela nya Legend of Zelda: Breath Of The Wild på Nintendo Switch!

nintendo_switch
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55