Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Nintendo ”NX” släpps i mars 2017 och nya Zelda-spelet dröjer också

zelda_twilight_princess_hd

Den framtida Nintendo-konsol som tills vidare går under kodnamnet NX, kommer inte visas upp på sommarens E3-mässa i Los Angeles, och inte heller släppas i år. Däremot ska den släppas i mars 2017, och även nästa stora Zelda-spel kommer först nästa år.

* * *

Detta framkom i samband med att olika IT-företag som Apple, Twitter och Nintendo de senaste dagarna släppt olika finansiella siffror (mest dåliga för Twitter och Apple). Det dök också under onsdagen upp halvkryptiska tweets om att det inte heller ska vara en konsol som nödvändigtvis ersätter Wii U och den bärbara 3DS, och att Nintendo ska utnyttja synergier med mobila prylar. Att Nintendo kommer att satsa på smartphone-appar/spel var sedan tidigare känt.

Annons

Vad kommer Nintendo NX bli? Spännande – det är allt vi vet!

Samtidigt fick vi också svar på frågorna om vad som händer med det nästa stora Zelda-spel. The Legend of Zelda ska släppas till såväl nya NX samt till nuvarande Wii U men det blir först 2017. Från början fick vi  intrycket att det skulle komma till julen 2015, sedan under 2016, men nu blir det ytterligare försenat, och synkas rimligen med NX-lanseringen.

Spelet kommer däremot att visas upp i Wii U-versionen på E3 i sommar. Det blir också det helt dominerande, enda spelbara spelet som Nintendo ska visa upp där, vilket låter märkligt men har bekräftats från officiellt håll.

Digitalt har tidigare rapporterat rykten om NX-konsolens förmodade design, vilket visade sig vara humbug (läs här!) och även visat upp en tidig förtitt på The Legend of Zelda från 2014, där det framgår att spelet hakar på open world-trenden.

Eftersom vi nästan inte vet någonting säkert om något mer i dessa ärenden är bilden överst tagen från The Legend of Zelda: Twilight Princess HD som släpptes till Wii U i mars.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar