Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Netgear Orbi är ett snyggt och smidigt sätt att bygga ut wifi-kapaciteten i stora hus

netgear_orbi

Netgear Orbi är ett sätt att ytterligare bygga ut din wifi-kapacitet i ett större hem, med trippel-bands-wifi och förstärkning av signalen. Orbi-routern ansluts på vanliga platsen till din bredbandsanslutning medan satellitenheten ställs på någon central plats i hemmet, upp till 350 kvadratmeter. De ser nästan identiska ut, som synes ovan.

Annons

Satellitenheten får wifi från routern på ett eget 5 gigahertz-band, som sedan distribueras på två andra wifi-band till alla dina prylar vilket ska öka hastigheten och täckningen i ett stort hem med många uppkopplade prylar. Båda enheterna har fyra ethernetportar och varsin usb-kontakt (dock endast version 2).

Netgear Orbi släpps i september i ett paket för 4 800 kronor, eller bara som router för 2 800 kronor. Pris på separata satellitenheter – för dig som bor i slott eller liknande och behöver många – är ännu inte klart.

* * *

Digitalt återkommer inom kort med en större router-special, inklusive nyheter på området från IFA-mässan i Berlin (som vi besöker från onsdag-fredag denna vecka).

netgear_orbi_housignal_graph

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar