Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Nävarna på Little Printer

Efter att Daniel skrev om den bedårande Little Printer fick vi tips om att det fanns en i grannkvarteret. Designbyrån Ziggy hade lagt vantarna på ett av de första exemplaren. Vi hälsade på och fick klämma på den.

Annons

Ziggys kontor ligger vid Hornstull i Stockholm, och känns lika mycket som en ungdomsgård för blivande ingenjörer som en uppstyrd arbetsplats.

Hur de tjänar pengar är lite svårt att begripa. De gör … gränssnitt, kan vi säga. Och så har de en massa coola prylar på jobbet. Till exempel en 3d-skrivare.

Little Printer kan skriva ut en dagsrapport med bokade möten och allmän trivia. Praktisk att ta med på tunnelbanan. Inte mer praktisk än att läsa samma sak på mobilen, men ändå.

 

Alltihop styrs från en app. När en utskrift väntar börjar den vita knappen på ovansidan att blinka.

 

”Hej Daniel!” En meddelandefunktion gör att man kan använda Little Printer som en långsam mailtjänst. Det osar 1900-tal, på ett skönt sätt.

 

SUPERFLASH: Digitalt-bloggen kan avslöja att Ziggy utvecklar en Little Printer-app för zombieinformation. Just add maskeringstejp.

Och så var det 3d-skrivaren. Skåda likheten mellan Anders Mellbratt och plast-Mellbratt.

Slutsatsen kvarstår efter Digitalt-bloggens hands-on-test: Det känns omöjligt att hitta ett praktiskt användningsområde för Little Printer. Men den är söt som en kaka, och när pappersutskrifter har gjorts irrelevanta återstår väl bara att göra teknikkitsch av dem.

Jag vill fortfarande ha en till vårt något mindre glamorösa kontor.

/Linus

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar