Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Nativ är en ny svindyr men snygg digital musikspelare och cd-rippare för storsamlaren

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-07-08 14:25  |  Lästid: 2 minuter
Nativ_900px

Nativ Vita är en snygg, avancerad och dyr digital musikspelare som du använder i stället för en mobil, platta eller dator för att spela upp musik i dina högtalare hemma – antingen via olika nättjänster eller från ditt bibliotek. Nativs utveckling har haft stöd av en crowdfunding-kampanj via Indiegogo, Vita kommer att levereras med start i oktober och då kosta från 1 600 dollar (13 700 kronor).

* * *

Nativ1

Nativ Vita-spelaren har en 11,6-tums pekskärm och ett stöd i snyggt trä. Den är kompatibel med Spotify Connect, Apple Airplay och Google Cast, vilket lär täcka in de flestas behov för streaming. Det gör att du kan spela musiken med bättre kvalitet än via bluetooth – vilket också är ett alternativ, och med aptX-tekniken uppnås bästa möjliga bluetooth-ljud. Dessutom finns otaliga sladdanslutningar, optiska, balanserad xlr, usb med flera.

Vita kan spela upp musik från dina nätverkshårddiskar, nätradiokanaler, mobila enheter och datorer i hemmet och har plats för två hårddiskar eller SSD-minnen på upp till 2 terabyte styck (som köps separat) för att lagra ett stort musikbibliotek. Den klarar alla de populära filformaten upp till extremt högupplösta (upp till 384 kHz samplingsfrekvens och 32 bitars upplösning), vilket är många gånger bättre än cd-kvalitet…

Nativ2

* * *

På tal om cd-skivan, denna döende gren på musikkonsumtionens träd, kommer också ett tillbehör för dig med mycket stort cd-bibliotek. Nativ Disc CD Ripper är en pryl vars enda funktion är att rippa cd-skivor och lagra dem på Nativ Vita. Den ansluts med usb och ska tydligen vara extra bra på hämta all metadata från Gracenote och säkerställa att du kan stuva undan den skrymmande samlingen, och få en så komplett digital upplevelse det går. Det går att välja mellan wav, flac eller mp3 och det ska vara så enkelt som att mata in skiva efter skiva. Dessutom säkerställs kvaliteten genom att skivan läses två gånger. Nativ Disc kommer att kosta 600 dollar.

Nativ-Disc-CD-Ripper

Sammantaget kan det bli ett dyrt nöje att ta sin digitala musik på allvar, då du bör matcha med högtalare i minst samma prisklass. Men kolla för all del in Nativ på Indiegogo.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar