Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Min grej: Spelskribenten och författaren Jimmy Wilhelmssons favoritpryl

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-06-16 15:48  |  Lästid: 2 minuter
jimmy_wilhelmsson_spelpappan

I Min Grej idag pratar vi med skribenten, bloggaren och författaren Jimmy Wilhelmsson om hans bästa och sämsta prylköp. Jimmy driver bland annat bloggen Spelpappan.se och håller just nu på att färdigställa boken Generation 64, som släpps i september.

Berätta om Generation 64!
– Det är en kaffebordsbok om den unga generation svenskar som på 80-talet växte upp med hemdatorn Commodore 64. Där andra bara såg teknik såg de en mötesplats och i dag – somliga 40 år gamla – bildar samma människor grunden till de svenska IT- och spelframgångar vi gärna skryter om.

Läs mer om Generation 64 här

MinGrej-positiv

Vilken är din tekniska favoritpryl och varför?
– Jag måste lyfta fram min 3d-skrivare jag skaffade i höstas, en MakerBot Replicator 2X. Som examensprojekt valde jag att skriva ut en brädspelsversion av klassiska datorspelet Archon från 1983. Jag konstruerade själv alla figurer med 8-bitarsförlagorna som modeller och har även jobbat fram ett regelverk som funkar rätt bra. Det är liksom schack, men lite roligare. 3d-skrivare är verkligen guld för den som gillar att pyssla med brädspel.

Läs mer om Archon-brädspelet på Spelpappan.se

spelpappan_archon_boardgame
MinGrej-negativ

Vilket är ditt absolut sämsta prylköp någonsin?
– Grejen är den att jag gärna köper på mig prylar jag kanske inte använder särksilt mycket, men ibland är jag glad över att bara titta på dem. Tyvärr måste jag dock erkänna att hårddisken till min Amiga 500 var ett riktigt onödigt köp nån gång i början av 90-talet. Jag var student och jag vill minnas att en GVP-hårddisk på 52 Mb kostade strax över femtusen kronor, vilket var ofantligt mycket för mig som var student. Grejen är att så få spel stödde Amigans OS och då gick de ändå inte att lagra på hårddisken; enda riktiga nyttan jag hade var att installera Secret of Monkey Island II på hårddisken – istället för de 11 disketter det låg på.

amiga_500hdplus
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:59