Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Min grej: Spelsamlande festivalbossen Martin Forssman och Nintendo DS

martin_forssman_nintendo_ds

Min Grej är en ny intervjuserie på Digitalt med premiär idag! Teknikentusiaster från olika håll berättar om sina bästa och sämsta prylar. Först ut: Martin Forssman, bokningsansvarig och en av cheferna för landets utan tvekan största rockfestival, Sweden Rock Festival. När han inte dealar med rocklegendarer som Ozzy Osbourne eller Alice Cooper inför sommarens festival så har han ett stort spelintresse.

Annons

MinGrej-positiv

Vilken är din tekniska favoritpryl och varför?
– Min Nintendo DS. Jag har totalt 17 olika spelkonsoler hemma, båda stationära och bärbara från Nintendo, Playstation, Atari och Commodore, men DS är min absoluta favoritkonsol. Modellen jag har är en DS Lite som jag köpte när den släpptes 2006. Då kändes det väldigt high-tech att kunna spela bärbart via både wi-fi och blåtand, och jag gillar även kontrollen, bakåtkompatibiliteten med Gameboy Advance, de dubbla skärmarna, batteritiden… ja, det mesta egentligen. Senare bärbara konsoler som 3DS och PS Vita tycker jag inte har tillfört något att skriva hem om, och spelutbudet till DS är klart bättre än till dem.

Vilket spel har du spelat mest på DS genom åren?
Advance Wars: Dark Conflict är det jag har spelat mest av alla spel, oavsett konsol. Det är ett turordningsbaserat krigsstrategispel, lite som schack med kanoner. Annars är jag lite insnöad på Zelda-serien, så The Legend of Zelda: Phantom Hourglass är en annan DS-favorit. 
Jag tror jag har runt 300 spel totalt till alla konsoler och jag har spelat max en tredjedel av dem. Fast jag köper nästan allt begagnat, så det blir i alla fall inte så dyrt. Min plan är att ”spela ikapp” när jag blir pensionär.

När spelar du, hemma eller på resor?
– Nästan bara på resor. När jag och min sambo reser tillsammans brukar vi spela Mario Kart mot varandra. Jag håller just nu även på med Grand Theft Auto: Chinatown Wars, som jag plockar fram ibland när jag reser själv och inte behöver jobba.

MinGrej-negativ

Vilket är ditt absolut sämsta prylköp någonsin? Vilken grej är inte din grej?
– Jag spelar bas i ett thrash metal-band och förra sommaren skulle vi spela på en festival i norra Finland. Vi skulle spela på en skitstor scen, så vi köpte nya trådlösa system för att kunna springa runt på scenen och fåna oss så mycket som möjligt. Under soundcheck visade det sig att de blev utstörda av andra signaler i lokalen. Vi lär aldrig spela på en så stor scen igen, så det var ett oerhört onödigt köp.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar