Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

The Matrix-skaparna gör nästa serie åt Netflix

Det var någonting som hände när House of Cards fick oss att falla för den psykopatiske Frank J. Underwoods intriger. Inte ens två månader har gått sedan premiären, men det verkar som att Netflix tänker fortsätta producera kvalitetsserier i egen regi. Inte bara köpa in det tv-bolagen är godhjärtade nog att släppa till dem.

Annons

Klart är redan att en ny säsong av Arrested Development ska släppas bara på Netflix i maj. Och nu får vi veta att något annat stort är i görningen. Lana och Andy Wachowski (The Matrix, V for Vendetta, Cloud Atlas) slår sig samman med Joe Straczynski (Babylon5, Thor) för att skapa science fiction-serien Sense8.

Snart blir det serie från Andy och Lana Wachowski. Foto: Anna Hanks

”A gripping global tale of minds linked and souls hunted”, skriver Netflix. Än vet vi inte mycket mer, men upplägget blir detsamma som för House of Cards: Alla avsnitt på samma gång, bara för Netflix kunder. Se det som en fortsättning på det House of Cards startade. Det är inget snack om att den traditionella tv-formen har fått en värdig utmanare. Gissningsvis fanns det många dollarstinna bolag som var med i budstriden innan Netflix vann.

Sent 2014 är det premiär. Tills vidare undrar jag mest varför det inte ens finns ett datum för när säsong två av House of Cards ska dyka upp.

/Linus (@LinusLarsson)

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar