Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Master Chief-hjälmen med 25 000 Swarovski-kristaller samlade in 300 000 kr

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-11-08 21:20  |  Lästid: < 1 minut
halo_masterchief_swarovski_helmet

Halo 5: Guardians släpptes i förra veckan och är en fint nytt kapitel i sagan om Master Chief – och i samband med alla Halo-släpp skapas inofficiell merch. Denna gång inbringade en Swarovski-kristallprydd Master Chief-hjälm en stor slant till välgörande ändamål.

Hjälmen designades och byggdes av Hsu Chia-Hao från Taiwan, som gjort Halo-grejor sedan gymnasiet och sedan pluggat design. Den skapades tillsammans med australiska designern Jenny Manik Mercian – som tidigare gjort grejor åt Victoria’s Secret – och pryds av hela 25 000 Swarovski-kristaller, vilket ger en totalvikt på 5 kg.

Nu har den auktionerats ut på Ebay med ett slutpris på 34 300 dollar, vilket motsvarar 300 000 svenska kronor. Kolla in filmen!

Hela pengen gick till välgörenhetsorganisationen Make-A-Wish Foundation som ofta gör fina grejor för sjuka barn och ungdomar. Att bära den på huvudet till vardags rekommenderas dock ej, med tanke på vikten. Men i händelse av radioaktiv strålning kan den möjligen ge visst skydd, då kristallerna innehåller en tredjedel bly.

Apropå radioaktivitet sätter Digitalt stort hopp till nya Fallout 4, som släpps i den kommande veckan. Vi har ännu inte testat det spelet men kan förhoppningsvis återkomma med en recension. Vi återkommer också till de andra spelen från den heta spel-listan i senaste numret (Guitar Hero Live, Call of Cuty Black Ops III, Star Wars Battlefront) med en uppföljning inför julhandeln – om du inte redan köpt och börjat spela något av dem.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-26 14:01