Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Marshalls nya trådlösa hörlurar Mid Bluetooth och fyra andra höstnyheter

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-11-26 17:30  |  Lästid: 3 minuter
Marshall_Headphones_Mid_Bluetooth_900px

Fem nya hörlursnyheter, såväl trådlösa som trådburna, in-ears som on-ears, från 350-4 000 kronor! Läs också om några av höstens mest intressanta nya bullerdämpande hörlurar.

* * *

Marshall_Headphones_press__MID

Marshall Mid Bluetooth

Typ: On-ear
Batteritid: 30 timmar
Pris: 2 000 kr

Marshalls nya modell började säljas i förra veckan. Mid påminner om deras större Monitor-hörlurar i designen, har 40-millimeters-element, men sitter utanpå örat liksom Major-modellen. De har batteritid i toppklass och alla de sedvanliga funktionerna som förbättrat trådlöst ljud med aptX/bluetooth, inbyggda mikrofoner för telefonsamtal, och de styrs med en liten stilren multifunktionsratt i mässing utanpå ena kåpan. Men de är lite dyra med tanke på att du kan hitta ett par trådlösa Marshall Major II för 1 200 kronor.

* * *

AKG N40_02

AKG N40

Typ: In-ear
Batteritid: -
Pris: 4 000 kr

Älskar du in-ear-lurar så mycket att du kan lägga fyra tusenlappar på dem? Okej, leta upp någon flottare butik och kräv att få utförligt testa AKG:s nya bullerreducerande, Hi-Res Audio-certifierade lyxmodell. De är inte trådlösa eftersom bluetooth och alla liknande tekniker medför en försämring av ljudkvaliteten, men de har fysiskt utbytbara ljudfilter för finjustering av bas, mellanregister och diskant efter tycke och smak. Löstagbar sladd gör att samma modell funkar både till iOS och Android.

* * *

Ifrogz_Impulse_Wireless

Ifrogz Impulse Wireless

Typ: In-ear
Batteritid: 10 timmar
Pris: 350 kr

På helt motsatt ända av skalan finns lågprismärket Ifrogz från Zagg (som annars gör skyddsskal till mobiler). Mycket lågt pris för ett par trådlösa hörlurar, men du får givetvis den ljudkvalitet du betalar för.

* * *

JBL E45BT

JBL E45BT

Typ: On-ear
Batteritid: 16 timmar
Pris: 1 000 kr

JBL:s nya E-serie omfattar fem lite billigare hörlurar än deras övriga sortiment, från in-ears till stora omslutande. E45BT är näst största modellen, sitter utanpå örat med 40-millimeters element, och har knappar för att styra dem utanpå kåpan. Batteriet laddas om på bara två timmar och under tiden kan man lyssna med den tygklädda, trasselfria sladden. Jag vet inte varför JBL envisas med bjärta röda och blå färger, men alla lurar finns också i vitt eller svart (som enligt dem själva är vad som säljer bäst).

* * *

BackBeatGO3 White

Plantronics BackBeat GO3

Typ: In-ear
Batteritid: 6,5 timmar
Pris: 1 000 kr

Typisk in ear-hörlur av 2016 års snitt, som finns i vitt och svart, och har en sladd runt nacken med en liten fjärrkontroll, samt svettsäker design för att fungera bra vid träning och löpning. Du slipper en klump på sladden för batteriet men det slimmat formatet medför en kortare batteritid.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55