Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Marshalls nya högtalare Woburn – råstyrka till högt pris

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-09-26 16:54  |  Lästid: 2 minuter
marshall_woburn_white_1

Marshalls nya hemhögtalare Woburn släpps nu i månadsskiftet och är deras bästa modell hittills. Vikt- och storleksmässigt hamnar den någonstans mellan tidigare Hanwell och Stanmore. Digitalt har provlyssnat och gillar ljudet som är högt, rent och tungt och funkar för musik annan än bara rock’n’roll så klart. Detta i ett snyggt och inte alltför otympligt format. Den kombinerar styrkan från Hanwell med tekniken från Stanmore skulle man förenklat kunna sammanfatta det.

Den finns från start bara i klassiskt svart eller cremevit och finishen känns helt rätt och trogen Marshalls klassiska gitarrförstärkare, ner till vinylklädseln och detaljer som volym- och tonkontrollernas känsla. Ja, Marshallhögtalarna är troligen de enda för dator- och mobilbruk som har bas och diskant – och kontrollerna modifierar ljudet föredömligt mycket.

marshall_woburn_top

Skicka in musik med analog eller optisk digital sladd, eller med bluetooth upp till version 4 med apt-X (den bästa överföringen för minsta möjliga kvalitetsförlust). Samma panel och teknik som på förra modellen Stanmore (som vi skrev om här), men lådan är betydligt större och vi upplever att ljudet likaså är avsevärt mer kraftfullt. Detta fastän effekten bara är marginellt högre med 90 watt fördelat på tre slutsteg.

Med mått på 40 x 30 x 20 centimeter och en vikt på nästan 8 kg är Woburn ingen liten pryl att ta med i väskan, utan denna ska stå still i hemmet och fylla rummet och ditt huvud med rock. Priset är, liksom tidigare, lite onödigt högt och hamnar på 5 000 kronor.

För samma peng får du ett modernt multiroom-system med flera högtalare och all den senaste tekniken. Men inte Marshall-design och rockkulturella stilpoäng, om du behöver sådana.

marshall_woburn_black_white_3 marshall_woburn_black_2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 01:32