Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Ljudveckan: Klassiska on ear-lurar bäst

On ear-hörlurar, med test av WeSC Piston Bluetooth och rekommendation av en 30-årsjubilerande hörlursklassiker!

wesc_piston_bluetooth_black

WESC Piston Bluetooth
Fiskegubbar-2
Snygga, diskreta och sidenmatt svarta, marinblå eller röda samt smidigt ihopfällbara, och med ett batteri som räcker till tio timmars trådlös lyssning. Ja, nya blåtandsversionen av Piston har ett par plus.
Ytterligare ett är att man kan koppla in ett par andra lurar till dem i botten av den ena hörselkåpan och dela den musik man lyssnar på med en kompis! Det är smidigt också vid test, när man snabbt behöver skifta till referenshörlurar. Då avslöjas snabbt Pistons mycket bristfälliga ljudegenskaper. De är visserligen extremt högljudda, basiga och burkiga och helt utan finess i mellan- och diskantregistren. Vilket knappt hade varit godtagbart för halva priset.
Ett användningsområde skulle kunna vara för en trummis som behöver stark medhörning i studion, men det var nog inte tanken. Möjligen duger de till en inte alltför skumpig löprunda, eller gymträning, men vill du höra hur musik verkligen låter kan de inte rekommenderas utan att mixtra med din EQ.
Pris: 1 000 kr

Annons

bose_soundtrue_overear
Bose SoundTrue on-ear

Den nya Bose-serien finns även för att sätta runt örat eller som mellanmodellen på bilden: ovanpå örat. Har fjärrkontroll och mik för Apple-produkter och med deras TriPort-teknik ska erforderligt bastryck uppnås utan en massa mega bass-funktioner och EQ. OBS! Ej testade.
Pris: 1 800 kr

koss_porta_pro

Koss Porta Pro
Fiskegubbar-4

Om du blir villrådig av utbudet, stirrar dig blind på design, tror att du vill ha blåtand eller vad det nu kan vara… sluta tramsa och köp denna klassiker tills vidare! 30-årsjubilerande, ihopvikbara, bekväma och välljudande Koss Porta Pro – som sett ungefär likadana ut sedan starten – finns numera i ett par varianter med fjärrkontroll och olika färger. De låter alltid mycket, mycket bättre än de flesta lurar under tusenlappen. När den lite för korta och tunna sladden går sönder lagar man den eller köper nya.
Pris: 300 kr

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar