Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

LG chockar med smart knapptelefon, som hämtad från 00-talet!

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-09-02 15:03  |  Lästid: 2 minuter

lg_easysmart_1
De närmaste fem dagarna är Digitalt i Berlin för att inspektera, klämma på och förhoppningsvis bli bländade av alla nya tuffa teknikprylar som ska visas upp på den årliga IFA-mässan. På IFA 2015 samsas smarta klockor med tv-apparater i alla storlekar, de senaste högtalarna och hörlurarna, datorerna och surfplattorna – samt mobilerna…

Men vad är nu detta?

LG tar en tidsmaskin 10 år bakåt och återvänder med nya LG Easy Smart – vilken på ett lite underligt vis direkt väcker ett habegär. Det är som namnet antyder en smart telefon med allt vad det innebär med 4G-uppkoppling, pekskärm och Android Lollipop-systemet – men det är också en ihopfällbar lur med vanlig knappsats, som när 00-talet var ungt!

lg_easysmart_3

En lika udda som välkommen produktlansering, för oväntat ofta får jag av vänner höra gnäll om stora, bräckliga pektelefoner med svaga batterier. Det finns en nostalgisk längtan till en enklare tid, bara några år tillbaka, åtminstone på idéplanet. Vi skulle ju aldrig vilja återgå till den tidens genomusla kameror, som ett exempel. Hur bra LG Easy Smart funkar i verkligheten hoppas vi få testa under de kommande dagarna.

Någon liten nisch lär det finnas för en telefon som LG Easy Smart, speciellt då priset landar på endast 1 990 kronor vid lanseringen i Sverige senare i september.

Men nog om så uråldriga designkoncept och med förhoppningar om att de kommande dagarnas visningar främst ska staka ut vägen framåt.

lg_easysmart_2

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 01:48