Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Leefs snygga usb-minnen nu i Sverige

Kaliforniska minneskorttillverkaren Leef finns nu på svenska marknaden, och är specialiserade på att leverera lite snyggare usb-prylar än genomsnittet. Om det sedan är särdeles viktigt hur ett usb-minne ser ut lämnar jag åt er att värdera. Men att erbjuda ett så nödvändigt ont som usb-stickor i mer praktiskt och formgivet format än vi är vana vid bör ändå få åtminstone en golfapplåd.

Annons

Deras tre olika usb 3.0-minnen – med tio gånger så hög överföringshastighet som usb 2.0, men kräver en dator med kompatibel usb-port – heter Supra, Ice och Magnet. Supra (nedan) är pyttelitet, mindre utanför datorn än själva kontakten inuti densamma, vilket är mycket praktiskt när man jobbar med sin laptop i knät eller i andra dynamiska situationer, till exempel med barn inblandade. Finns i silver och svart, lyser och har kapaciteten 16 eller 32 gigabyte.

leef_supra

Ice är aningen större och har en större lysande del i akrylhartsplast. Levereras också i samma storlekar.

leef_ice

Magnet, å andra sidan, har som namnet säger ett magnetiskt lås och lyser också, samt finns från 16-64 gigabyte.

leef_magnet

Deras fjärde produkt, Bridge, är dock långt ifrån snygg men än så praktisk. Den påminner om SanDisks Ultra Dual USB Drive, som vi skrivit om tidigare i våras, och är en sticka som ansluts direkt till en Android-telefon eller padda för att utöka dess inbyggda minne och lätt tömma väck film och annan skrymmande data. Priserna är samma som för SanDisks alternativ, men största storleken på 64 gb saknas i sortimentet.

leef_bridge

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar