Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Laserkamera och jätteskärm i LG G3

LG_G3_D855_Colour_Range

LG har presenterat nya topptelefonen G3, detaljer och bilder har redan läckt som genom värsta sållet. Här har ni ett par bilder och lite kortfakta, jag hoppas kunna återkomma med lite mer intryck efter det pr-jippo som LG håller i Stockholm i nästa vecka (värsta konkurrenten Samsung har givetvis sett till att lägga ett motsvarande evenemang på precis samma dag och tid).

Annons

G2 var en bra telefon, böjda Dflex, ursäkta, G Flex var mer en udda kuriositet men med G3 så visar LG upp en både snygg, stor och ändå synbart smärt telefon med siktet på att göra allting rätt.

Framför allt tar den ett steg in i framtiden med en skärmupplösning som de kallar för Quad HD och innebär hela 1440 x 2560 pixlar, vilket motsvarar vad en modern 14-tums-laptop (eller 24-tumsskärmen framför mig) presterar. Jämförelsevis har den 75 procent fler pixlar än Samsung Galaxy S5 som kör med vanlig HD i 1080 x 1920 pixlar. Hur nödvändigt detta verkligen är lär vi först kunna utvärdera nästa vecka.

Skärmen är 5,5 tum stor, vilket ger en täthet på 538 pixlar per tum och troligen oerhörd skärpa, men samtidigt tangerar skärmen verkligen den yttre gränsen för vad som är praktiskt. Skärmkanten verkar av bilderna att döma å andra sidan väldigt tunn, och till skillnad från nya HTC One slösar man inte med utrymmet ovan- och nedtill. Den kanske blir den minsta megatelefonen, kort sagt.

Kameran har inte samma megapixelsjuka som flera andra tillverkare smittar sina med, och skjuter med 13 megapixlar, men däremot en ny teknik med laser för att sätta marknadens snabbaste autofokus, detta arrangemang syns på bilden undertill.

LG_G3_D855_Onshot_back+front

Färgerna är enligt rådande trend vitt, guld och metallsvart enligt det svenska pressmeddelandet (de två andra färgerna som visas i femklövern överst kommer möjligen hit senare, om vi får spekulera).

Priset blir en tusenlapp mindre än originalpriserna för de två nämnda konkurrenterna, och Sonys Xperia Z2, och startar därmed på 5 500 kronor. LG G3 släpps sista veckan i juni men vi kommer med lite tur att kunna klämma på den redan i nästa vecka.

LG_G3_D855_Black_Homescreen

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar