Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Lamborghini gör världens dyraste (och fånigaste) smartphone

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-01-19 08:46  |  Lästid: 2 minuter
lamborghini_88_tauri_1

88 Tauri är inte vilken Androidlur som helst. Femtums hd-skärm och 20 megapixel-kamera är visserligen standard, men knappast ett så här överdådigt skal.

88 Tauri kommer dock inte från Sony, Samsung eller vem som helst utan Tonino Lamborghini – son till den numera Audi-ägda sportbilsfirmans grundare – och torde vara världens dyraste smartphone. Helt säkert den fånigaste.

Vill du vara så fåfäng att du betalar hela 50 000 kronor för en telefon, så borde du också kräva något alldeles extra funktions- och inte bara formmässigt. Nåväl, du kan i alla fall vara säker på att vara relativt unik då den endast tillverkas i 1 947 exemplar.

lamborghini_88_tauri_2

Telefonen kör Android av senaste snitt, 4.4 KitKat, och finns i tre olika färgvarianter på metallen i höljet, svart, guld eller silver med fem olika färger på läderdetaljerna.

thelavishselfie

Dessutom får man med 13 ringsignaler gjorda av DJ Ravin – en av dom som skapade Buddha Bar-konceptet.

De har också utlyst en tävling om världens lyxigaste selfie på Instagram, där just nu ett åttiotal bilder ligger under hashtaggen #thelavishselfie. Det skulle emellertid förvåna om denne unge herre vinner en 88 Tauri.

Det är ju både kul och lite sorgligt att det faktiskt inte kommit in ett enda tävlingsbidrag som ligger i linje i lyxighet med vad man kan förmoda att Tonino Lamborghini avsett.

Se det som en upp- och utmaning, kära Caféläsare!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 02:56