Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Klassiska stereomärket Technics gör comeback i december

technics-SE-R1

Technics, det lite finare hifi-märket, skrotades av och inlemmades i ägarbolaget Panasonics olika produktlinjer för sisådär tio år sedan (läs mer om Technics historia här). I december i år gör Technics välkommen comeback, bland annat med förstärkaren SE-R1 ovan.

Annons

Den fyrkantigt snygga designen med sina stora analoga visare – VU-mätare – känns direkt igen från företagets historia, och modeller som 1978 års SE-A1. VU-mätarna erbjuder fullständigt meningslös information för de flesta musikkonsumenter, och är mest något man har i inspelningsstudion, men de är ju snygga och signalerar att här är det minsann viktigt med musik.

technics-R1

Förstärkaren ingår i en av de två nya produktserier som lanseras: Det förmodligen svindyra systemet R1 (bilden ovan) där R står för referensklass, högtalarna är 1,3 meter höga och väger 76 kg styck.

C700 (nedan) är ett mer rimligt och kompakt system för seriösa lyssnare. Det senare kommer att bestå av både traditionella komponenter som förstärkare, högtalare och cd-spelare men också en modern, nätverksansluten musikspelare för streaming: ST-C700. Denna klarar att spela upp digital musik med mycket hög ljudkvalitet, upp till 192 kHz och 24 bitar (förklaras närmare här i skolan Ljud För Dummies, och tjänsterna som säljer högkvalitativ musik).

technics-C700

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar