Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

John McAfee fortsätter att vara IT-världens Charlie Sheen

Publicerad 2013-06-26 12:31 | Uppdaterad 2016-02-24 20:37  | Lästid: 2 minuter | Mats Rydström
john_mcafee

Grundaren av antivirusföretaget McAfee sålde det redan i mitten av 90-talet, och vill nu visa hur man avinstallerar skiten med hjälp av vapen, tjejer, svordomar och badsalt. Känner ni inte alls till bakgrunden om denna märkliga man kan filmen komma som en överraskning…

Den 67-åriga John McAfee, eller IT-världens Charlie Sheen, gömde sig i slutet av förra året i latinamerikas djungler på flykt undan snuten efter ett mystiskt mord. Nästan allt om hans uppgång och fall, och uppgång igen, är lika roligt som osannolikt, som när hipstertidningen Vice fick honom haffad av misstag med gps-taggade bilder.

John McAfee har alltså bott i Belize i Latinamerika i ett par år, han gillar unga tjejer men inte de korrupta myndigheterna, och eventuellt inte heller sin numera döda granne. Han har sagt att han känt sig hotad till livet allt sedan polisen börjat trakassera honom, efter misstankar om han skulle ha inhyst ett knarklaboratorium i sin villa.

I slutet av 2012 sägs fyra av hans hundar ha förgiftats mystiskt, han avlivar dem genom att sätta en kula i huvudena. Två dagar senare hittas grannen skjuten. Polisen gräver upp hundarna, kapar huvudena och söker ett eventuellt samband mellan händelserna. McAfee ser vartåt det barkar, flyr från sitt hem, gömmer sig i djungeln och kommunicerar med omvärlden via en journalist på Wired – som under en tid intervjuat honom för vad som resulterade i porträttbilagan John McAfee’s Last Stand.

Han flyr till grannlandet Guatemala och läggs in på sjukhus (som en skenmanöver för att inte deporteras till Belize) och flyger därefter till Miami, detta enligt en intervju från USA Today  i maj.

Nu är han free and loose och profiterar på sin outlaw-image samtidigt som han säger sig kämpa för mänskliga rättigheter i Belize. Läs för all del hans Q&A om läget på den egna hemsidan eller hans reseguide baserad på tidigare erfarenheter som knarklangare (och knarkare).

Dela på Facebook
Tweeta